![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
mój problem wygląda następująco: Mam skrypt uploadu. Chciałbym, aby zapisało mi do bazy nazwy obrazków. Narazie próbuję na nazwie byle jakiej. Do zapisu zrobiłem osobny plik, a w skrypcie uploadu go dołączam. Ale coś przerywa dalsze działanie. Tak jakby session_start(); Ktoś wie czym to jest spowodowane i dlaczego ? oto skrypt tego uploadu:
A tu skrypt zapisu do bazy:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
myślałem o tym, ale wywołanie uploadu jest w js KOD:
Wywołanie jest tą linijką: url: 'post_file.php', Ten post edytował kondziu9516 8.10.2012, 08:31:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat myślałem o tym, ale wywołanie uploadu jest w js No i? Piszesz, że session_start() przerywa Ci działanie skryptu. Wklej na początku tego skryptu włączenie raportowania błędów żeby zobaczyć, co tak na prawdę powoduje błąd. A testować łatwiej Ci na początek będzie zwykłym formularzem HTML niż jakimiś JS-owymi widżetami. |
|
|
![]()
|
|
a jest jakiś inny sposób, żeby przekazać po prostu zmienną z nazwą obrazka do całkiem innego pliku ?
Bo myślałem, żeby zapisywać do bazy, ale po co jak może być zmiennymi. |
|
|
![]()
|
|
Na samym początku pliku, do którego wysyłasz zapytanie, ustaw error reporting (wkleiłem Ci dokładny kod) i zobacz jakie błędy Ci wypluje. Jeśli koniecznie chcesz używać tego JS do testowania, to sprawdzaj w Firebugu co otrzymujesz w odpowiedzi.
Mam nieodparte wrażenie, że szukasz nie tam, gdzie powinieneś. |
|
|
![]()
|
|
nie ogarniam ;/
A inny sposób przekazania zmiennej ? |
|
|
![]()
|
|
Zaczynasz nowy temat od tezy, że session_start() przerywa Ci działanie skryptu. Napisałem Ci jak sprawdzić jaki dokładnie masz błąd. A Ty zamiast sprawdzić, pytasz teraz o jakieś przekazywanie zmiennych. Sorry, ale przestałem ogarniać o co pytasz.
|
|
|
![]()
|
|
Okej to tak:
Chodzi o to, że pobrałem skrypt uploadu. Wszystko działa super i zapisuje mi do folderu uploads. Ale chciałbym pobrać nazwe zapisanego pliku po to, żeby potem ją pobrać do bazy. Myślałem, żeby przekazać zmiennymi, ale nie wiem jak. Początkowo chciałem to zrobić, że za każdym razem w bazie zapisze te nazwy, potem sobie je pobiorę i wyczyszczę tabele. I tak w kółko. Cały upload jest dodany w znacznikach: <iframe title="REGULAMIN" align="left" src="upload_drop/index.php" width="900" height="400"></iframe> do formularza z polami, które też chcę potem przesłać (ale to już co innego) I jak pobrać tą nazwę zapisanego zdjecia do początkowej strony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:06 |