![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę zrobić banner na stronę, który będzie wyświetlał się od lewej do prawej krawędzi ekranu. Problem pojawia się przy ustawieniu kontenera z obrazem. Kiedy pozycjonuję go przez relative - nie mogę ustawić diva przy lewej krawędzi ekranu, kiedy zaś użyję pozycjonowania absolutnego - divy przesuwają się do góry i "wciskają" w miejsce bannera. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja szklana kula dzisiaj się zbiła, nie wiem jak inne wróżki z naszego forum. A nie zaraz, to nie forum wróżbitów, więc może byś pokazał kod?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 10 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu wstaw div bannera przed divem, który ma margines od lewej. Jeżeli nie możesz/nie potrafisz, bo wsawiasz to w jakimś CMS'ie to daj mu pozycję absolutną, a divom, które wskakują na jego miejsce po prostu ustaw margin-top.
Teoretyczne pytanie teoretyczna odpowiedź, więcej z kodem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 05:33 |