![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
![]() Napisałem wyszukiwarke, która jest niestety dojść niedokładna. Załużmy, że mamy 3 pliki w katalogu o nazwie ,,Pies.php", ,,Pies i Kot.php", ,,PiesiKot.php". Jeśli wpiszemy w mojej wyszukiwarce słowo ,,Pies" to wypisze nam tylko plik ,,Pies.php" a chce właśnie by wypisał wszystkie pliki które zawieraja słowo kluczowe. Pisze tutaj ponieważ kompletnie nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Mam nadzieje, że wszystko co napisałem jest w miare zrozumiałe i jasne. Dziękuje wszystkim chętnym za pomoc. Po rozwiązaniu problemu wysyłam piwa. W pierwszym pliku (wyszukaj.php) jest tam formularza z metoda POST. Plik wyszukajj.php
Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według Twojego kodu, po wpisaniu "Pies" wyszukujesz plików, które pasują do "sc/j.polski/Pies.php". Zrób tak, żeby wyszukiwało "sc/j.polski/*Pies*.php"
PS. Filtruj dane przychodzące w $_POST, zamiast używać ich od razu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dojść ciężkie zadanie... no spróbuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężkim zadaniem jest zamienić to:
Kod 'sc/j.polski/' . "$temat" . '.php'; Na to? (usunąłem również niepotrzebne cudzysłowy) Kod 'sc/j.polski/*' . $temat . '*.php';
|
|
|
![]()
|
|
Zamiast wypisać ,,Pies.php", ,,Pies i Kot.php", ,,PiesiKot.php" wypisuje 3 razy *Pies* + a href nie działa ponieważ nie ma takiego pliku jak ,,*Pies*.php". Ten post edytował AuronDiel 6.10.2012, 14:27:34 |
|
|
![]()
|
|
@AuronDiel, przeanalizuj co robi Twój program. Po pierwsze (4. linijka) szuka plików i zapisuje ich listę do tablicy w zmiennej $nazwy. Dalej (linia 5.) liczysz ile masz plików. Ale w pętli wyświetlasz za każdym razem to samo. Powinieneś iterować po tablicy $nazwy i używać/wyświetlać poszczególne jej elementy.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Zgubiłeś gdzieś po drodze gwiazdki, które dodałeś wcześniej.
|
|
|
![]()
|
|
Odnośniki działają, do każdego pliku. Niestety dalej mi wszystkie wypisuje je pod nazwą ,,*Pies*". ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo wpisałeś "*Pies*" w okienko do wyszukania i w pętli ciągle się do tego odwołujesz. Przeanalizuj na spokojnie.
|
|
|
![]()
|
|
@AuronDiel, ale co tak się uparłeś na to pathinfo? Sprawiasz wrażenie, jakbyś sklejał te linijki kodu na ślepo...
To powinno zadziałać, a resztę dorobisz sobie sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 20:25 |