![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-xaw- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, potrzebuję pomocy w napisaniu dwóch stron na jednej (x.php) wypisujemy w odpowiednich polach - odpowiednie informacje, a w drugim (y.php) wyświetlają się informacje w tabeli na temat danych użytkowników, które wcześniej podał w x.php. Serdecznie proszę o pomoc! (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokaż, co już napisałeś...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Żaden problem to zrób normalny formularz metoda POST nadaj inputom id
przykładowo id="nazwa" i potem na nastepnej stronie $_POST[nazwa] |
|
|
-xaw- |
![]()
|
Goście ![]() |
wielkie dzięki, biore sie do roboty.
|
|
|
-xaw- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam za double-post, nie mam możliwości edycji poprzedniego postu. Ekhm.. A więc napisałem, tak jak rodzi kolega, jednak chcę, aby dane były zapisywane w bazie mysql (nie chodzi tutaj o dane wprowadzone przez jednego użytkownika, ale kilku). Co poradzicie, panowie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż kod który do tej pory napisałeś tak na początek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
na stronie X.php robisz formularz który wysyła dane do strony Y.php , tam sprawdzasz czy dane zostały wysłane , czy spełniają Twoje warunki , następnie przefiltruj dane i dodaj do bazy |
|
|
-xaw- |
![]()
|
Goście ![]() |
X.html
Y.php
Prosze bardzo, co mam do istniejącego kodu dodać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... wysyłasz posta o nazwie dane a próbujesz wyświetlić kolumna1 , jak ma to niby działać (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) skoro w formularzu w name nadajesz dane to rób echo $_POST['dane']
jeżeli znów będziesz miał takie problemu w Y.php wykorzystaj print_r($_POST); -> wydrukuje Tobie wszystkie dane przesłane postem (o ile je w ogóle wyślesz i będą wysłane postem) jeżeli chcesz te dane dodać do bazy proponuje zapoznać się z filtrowaniem danych zapisywanych do bazy oraz podstawowymi danymi takimi jak utworzenie bazy , tabel , połączenie z baza , dodanie rekordów , aktulizacja ich , pobranie |
|
|
-xaw- |
![]()
|
Goście ![]() |
przepraszam, ten kod działa, po prostu w pośpiechu nie przekręciłem oryginalnych nazw. Czyli część już znam, ok dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:29 |