![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z kodowaniem strony. Otóż wydaje mi się że wszystko jest okej bo mam przekonwertowany plik do UTF-8 i kodowanie na początku nadane. Na części strony polskie znaki (np. ąłćśę) działają, a w nagłówkach nie (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) Czy ktoś wie dlaczego tak może być jaki powód ? Poniżej początkowe linijki kodu z kodowaniem: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj przykład strony? Wyćiągasz z bazy albo źródeł zewnętrznych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie nie wyciągam.
Strona tylko w HTML bez PHP ani nic więcej ! No jedynie to script. Kod Head:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem, krzak jest.
Naprawa notepad ++, format->koduj w (UTF8 bez BOM). Poprawa krzaka. |
|
|
![]()
|
|
No ale mam to zrobione w notepad++ i konwertowałem już wcześniej.
Próbowałem i UTF-8 i UTF-8 (bez BOM). To to wiedziałem już wcześniej bo strony wszystkie pisze w notepad++ Ale z tym się pierwszy raz spotykam ;/ Może być coś nie tak w stylu css ? ____________________________ I co dalej nikt nic nie wie ? Pomóżcie proszę ! ! ! Ten post edytował kondziu9516 5.10.2012, 18:51:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć działającą stronę do sieci bo tak możemy sobie gdybac o co chodzi. Druga uwaga. Poczytaj o asynchronicznym wczytywaniu skryptów bo zdecydowanie masz ich za dużo. Albo połączyć w jeden plik.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widzę, to stosujesz cufon, pewnie do podmiany czcionek w nagłówkach? Jeśli tak, to pewnie czcionka, którą stosujesz nie ma polskich znaków
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:29 |