![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przekazaniem referencji obiektu. A mianowicie: Klasa View:
Klasa Controller:
Klasa Index:
I teraz wywołanie:
Otrzymuje błąd: Fatal error: Call to a member function assign() on a non-object in D:\EasyPHP-12.1\www\falcon\application\controller\index.php on line 12 Czyli zmienna jest nie jest obiektem ? Ta linia to: $this->getView()->assign('name', 'value'); Jeżeli użyje funkcji var_dump to wyświetla się NULL, a następnie info o obiekcie jakby istniał :/ Pierwszy raz pisze w PHP obiektowo zazwyczaj piszę w JAVA i C# więc może coś robię tak ? Poproszę o jakieś rady ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja:
jak sam widzisz zwraca tylko wartość mView. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 308 Pomógł: 13 Dołączył: 31.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok,
ale czy to nie jest referencja do obiektu ? Kontroler wygląda tak:
A następnie działamy:
Więc jak na moje oko powinna zwracać ref do obiektu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Sprawa wygląd tak.
Na przykładzie:
2 .Masz literówkę w metodzie assign
Ten post edytował rocktech.pl 5.10.2012, 09:32:41 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
O to właśnie chodziło, myślałem, że w PHP jedynie __construct jest konstruktorem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:23 |