![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam czy macie sposób w jakim mógłbym zapisać zdjęcie do katalogu mając tylko jego link np. jakaś_tam_sobie_ścieżka/img/zdjecie.jpg
Dziękuję za odpowiedzi. -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
file_get_contents oraz file_put_contents
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czy mogę dostać jakiś przykład ze zdjęciem
![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bez przesady... najpierw pobierasz zawartosc przez file_get_contents a potem zapisujesz tam gdzie chcesz przez file_put_contents....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tak własnie robię
i dostaję Kod [<a href='function.file-put-contents'>function.file-put-contents</a>]: failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie że tak nie robisz bo gdzie masz funkcję file_get_contents?
Mniej więcej tak ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje, niby błedy juz nie ma ale zdjęcie się jakby nie zapisywało
Oryginalny link: http://img.gettextbooks.com/pi/8372780129/150/400 a tu kod
Jak to rozwiązać ? -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Czy tak cięzko napisać w czym problem?
Nie tworzy się plik, czy tworzy się ale jest pusty? Cytat tak własnie robię I na przyszłość jak ktoś ci mowi ze ma być file_get_contents oraz file_put_contents to weź się trochę bardziej skup i nie pisz ze tak robisz, podczas gdy używasz tylko jednej z funkcji.
|
|
![]()
|
|
Ale to nadal nie rozwiązuje mojego problemu. Plik się tworzy ale bez obrazu. plik mimo że wazy 1KB to jest "biały"
|
|
![]()
|
|
No ale zobacz co ci sie w tym pliku znajduje.... edytor tekstu, znasz takie cos?
|
|
![]()
|
|
są jakieś śmieci , bez różnicy czy zapisze jakoś png czy jpg
|
|
![]()
|
|
No ale pokaż te śmieci... dokładnie..... ty się nie znasz, ale my może coś z tych śmieci zrozumiemy...
@kielich, jesteś tyle czasu na forum... czy naprawdę wszystko pokolei musimy ci mówić? Zrób to, zrób tamto, a teraz zrób jeszcze coś innego? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
O to śmieci które mam w pliku
![]() Kod ˙Ř˙ŕ JFIF ` ` ˙Ű C
# ![]() ˙Ä µ } !1AQa"q2‘ˇ#B±ÁRŃđ$3br‚ %&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz„…†‡‰Š’“”•–—™š˘Ł¤Ą¦§¨©Ş˛ł´µ¶·¸ąşÂĂÄĹĆÇČÉĘŇÓÔŐÖ×ŘŮÚáâăäĺćçčéęńňóôőö÷řůú˙Ä ˙Ä µ w !1AQaq"2B‘ˇ±Á #3RđbrŃ $4á%ń&'()*56789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz‚„…†‡‰Š’“”•–—™š˘Ł¤Ą¦§¨©Ş˛ł´µ¶·¸ąşÂĂÄĹĆÇČÉĘŇÓÔŐÖ×ŘŮÚâăäĺćçčéęňóôőö÷řůú˙Ú ? řĘŠ( ˙Ů -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
Wygląda to na poprawną zawartość pliku jpeg. Jeśli ci nie działa to jest kilka możliwości:
1) Jest jakiś biały znak który wkradł się po drodze 2) Coś innego - trudno akurat muszę wyjść i nie mam czasu domyślać się cóż innego może to być. Ale wcale bym się nie zdziwił, gdybyś ty poprostu źle ten plik otwierał ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej jak go byś podesłał w postaci binarnej. Widać po nagłówku, że raczej JPEG. A czy popsuty, czy prawidłowy, ale po prostu biały to ciężko powiedzieć. Sprawdź co zawiera Yii::app()->session['image'], sprawdź czy na pewno sprawdzasz plik $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/images/fotka.jpg'
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Link wpisałem na sztywno kod wygląda tak
Plik się zapisuje w jego wpłaściwościach jest że ma 6 KB, 1x1 lecz "normalnie" jest on pusty, biały, bez zdjęcia -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wget zwraca to samo co file_get_contents czyli jpeg 1x1 o rozmiarze 691 bajtów. Spróbuj curlem z jakimś standardowym nagłówkiem imitując przeglądarkę.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego
I dostaje obrazek, lecz nie wiem jak mam go teraz zapisać do pliku , próbowałem file_put_contents lecz wtedy plik jest pusty ok poradziłem sobie ![]() -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:03 |