![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
str_replace('wyrazTu', 'wyraz Tu')
wyrażenia tu nie są potrzebne -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstawic spacje.
-- opisz dokładnie co chcesz osiągnąć? wymusić, by przed każdą WIELKĄ literą była spacja? nie jestem przekonany czy w łatwy sposób osiągniesz to wyrażeniami regularnymi. może preg_split na[a-z][A-Z]...ale nie jestem do tego przekonany (i split i replace - kasują wybrany element - i w tym problem) najszybciej by było chyba pętla i sprawdzanie każdej litry kolejno. aczkolwiek w php ja juz lekko zardzewialem, wiec moze ktos ci podpowie lepiej. j. edit literowka, zdublowalem sie z nosporem, faktycznie moze chodzilo o tak prosta sprawe... Ten post edytował alegorn 4.10.2012, 13:40:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nospor, to był tylko przyklad, tam znaki, wyrazy mogą być dowolne, ważne żeby je rozdzielić, moment oddzielenia jest od dużej listery. Więc ktoś ma jakiś pomysł ?
alegorn, replace kasuje element kiedy tego sobie zyczysz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ba, ja się domyśliłem że to był przykład... ale to był bardzo mało mówiący przykład i to ci chciałem dać do zrozumienia. Dopiero teraz kiedy dałeś opis widać od razu o co chodzi.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nospor, ja od zawsze miałem problemy w wytłumaczeniu o co mi chodzi, za co przepraszam.
redeemer, wszystko ok, ale co jeśli duża litera jest znakiem specjalnym ŻŚĆÓ itp ? mająć:
używając: otrzymuje:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:06 |