![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z funkcją parseJSON - w ajaxie mam zrobioną aktualizacje wiadomosci, po aktualizacji wysyla mi dane i poprzez parseJSON ma wyslac mi dwie informacje, informacja o poprawnosci oraz zaktualizowany tekst, i oczywiscie te dwie rzeczy maja byc w innym miejscu dlatego musze uzyc tej funkcji.
Kod mam "prawie" dzialający, gdzieś jest mały błąd, troche speram w tym kodzie i nie moge go wynalesc.. Jezeli mam tak to działa:
Jednak w skrypcie powyzej podałem zmienna do parsowania a ma byc ona wyczytana z "data", czyli mniej wiecej tak:
dane do "data" są pobierane na pewno gdyż moje je wyczytac funkcją jQuery('.wynik_aktualizacji').html(data); co daje mi taki text: Cytat {"ajax_result":0,"txt":"tekst"}
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co się bawić skoro możesz ustawić typ odebranych danych jako json i dostać gotowy obiekt...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pawel_W dobrze mówi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co się bawić skoro możesz ustawić typ odebranych danych jako json i dostać gotowy obiekt... próbowałem, wtedy robi sie error i wywala mi to:
Ten post edytował Hosiek 2.10.2012, 18:10:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak wysyłasz dane z php
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pokaż jak wysyłasz dane z php ![]() ![]() ![]() równiez mam, oto kod:
jak pisałem dane mi wysyłą dobrze gdyz moge je odczytac w skrypcie uzywając "data" bez uzycia json Ten post edytował Hosiek 2.10.2012, 18:17:09 |
|
|
![]()
|
|
Możesz to pokazać gdzieś live aby sprawdzić niektóre rzeczy firebugiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
login: ****
haslo:**** link: ***** Obecnie bo kliknieciu "Aktualizuj" powinny pojawic sie zaaktualizowane dane z obj.txt bądź jezeli nie minelo 30 sekund to równiez lecz w innym divie. Ten post edytował Hosiek 2.10.2012, 20:30:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A nie przypadkiem:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze popraw to
![]() Po drugie łącznie prototype i jQuery nie jest za dobrym roziwązaniem ![]() Po trzecie json dostaje coś więce ![]() ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze popraw to ![]() Po drugie łącznie prototype i jQuery nie jest za dobrym roziwązaniem ![]() Po trzecie json dostaje coś więce ![]() ![]()
jezeli ten kod ułoze inaczej skrypty mi nie działają, chyba ze faktycznie coś na mieszkałem to powiesz cos konkretniej ? Co do wysyłania do json, to nie mam pojecia dlatego to tak wysyla, wygladało by na to ze dostaje sie do heada ze to wyswietla - mialem wyswietlanie tego jak uzyłem zamiast .html(obj.txt) chyba head albo headbody czy jakos tak. cała akcja jest wrzucona do tego samego pliku lecz jako action= moze dlatego ? Już wiem skąd ten kod sie bierze, jest on zdefiniowany w mybb, w szablonie htmldoctype - całkowite usuniecie go powoduje wstawienie innego, jakiegos zastepczego - ale wydaje mi sie ze moze on byc potrzebny wiec nalezy znalesc rozwiazanie które usunie go tylko z tej podstrony Ten post edytował webdice 3.10.2012, 07:30:08 |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj dać tak
![]() Json nie działa przez ten dodatkowy wysyłany tekst ![]() ![]() Ps zobacz PW ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj dać tak ![]() Json nie działa przez ten dodatkowy wysyłany tekst ![]() ![]() Ps zobacz PW ![]() Tak jak mówiłem, tym sposobem nie działają mi funkcje edytora textu, tzn lista funkcji typu "wysrodkowanie" "kolor" itd.. Odbyła sie rozmowa z Arciochem i raczej rozwiazałem problem - jeszcze przepisze troche kodu - dzieki wszystkim. Ten post edytował webdice 3.10.2012, 07:30:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:14 |