![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio mam problem z funkcją mail na serwerze, po prostu przestała działać. Ktoś mi doradził abym uruchomił stronę na php: fastCGI (wcześniej miałem apache). Zrobiłem tak i faktycznie działa mail. Problem jest taki, że przy fastCGI nie działają mi formularze (a raczej registered globals). Jak to rozwiązać? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2012 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpal phpinfo(); i poszukaj tam register_globals i sprawdź co ma ustawione. Ponieważ fcgi zdarza się ignorować niektóre pliki .ini (tak mi sie coś kojarzy)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Problem jest taki, że przy fastCGI nie działają mi formularze (a raczej registered globals). To radzilbym uzyc zmienne srodowiskowe jak nie dziala to cos w tym jest register_globals to shit jakich malo -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używanie register_globals już od paru dobrych lat jest odradzane. Jak można jeszcze na tym opierać kod?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 22:26 |