![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, dawno tu nie pisałem, lecz teraz siędzę już 2 dni i nie mogę wymyślić jak napisać zapytanie dla poniższych tabel:
- chcę wyszukać produkty do których są przypisane konkretne tagi - w wyszukiwarce wpisujemy "monitor myszka" - pokazuje tylko produkt nr 2, do którego przypisane są oba tagi - sklep_tags (lista tagów) - sklep_tagi (tabela łącząca) - sklep_produ (lista produktów) Pomóżcie proszę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno być na joinach, ale masz na szybko na in:
przerób na joiny i powinno działać. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na LEFT JOINACH udało mi się zrobić, lecz nie działa gdy zmienię warunek WHERE tags_name ='monitor' AND tags_name ='myszka' ponieważ dwa razy deklaruję to samo tylko z inną wartością, chciałbym aby działało podobnie jak na allegro http://allegro.pl/listing.php/search?strin...&category=0 czyli z AND nie OR
anybody help? ![]() Ten post edytował L00zak 2.10.2012, 22:10:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wersja skrócona by pokazać idee:
krótko rzecz mowiąc masz dać tyle joinów ile szukasz tagów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki, a czy to co poniżej to opytmalne rozwiązanie?
ścieżka do celu potrafi być długa i krętaaa ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:55 |