![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę wprowadzić do mojego cms-a w panelu administratora ograniczenie polegające na możliwości przeglądania tylko jednej aktywnej zakładki, natomiast przy otwarciu dodatkowej zakładki przy aktywnej pozostałej ma być wyświetlane ostrzeżenie zamiast treści docelowej danej zakładki. Z takiego systemu korzystają obecnie strony banków, więc jest to możliwe - tylko jak to zrobić bez zbędnego kombinowania...? Z góry dzięki za odpowiedzi czy jakieś wskazówki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Z takiego systemu korzystają obecnie strony banków, O ile na stronie banku rozumiem taki motyw, to jakby mi ktoś kazał działać na takim cms, gdzie nie mogę mieć kilku zakładek, to nieźle bym w myślach tego kogoś zjechał....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chcę wprowadzić do mojego cms-a w panelu administratora ograniczenie polegające na możliwości przeglądania tylko jednej aktywnej zakładki, natomiast przy otwarciu dodatkowej zakładki przy aktywnej pozostałej ma być wyświetlane ostrzeżenie zamiast treści docelowej danej zakładki. jedna z możliwych implementacji: buttony/linki i inne elementy nawigacyjne opierasz o <input> całość zawarta jest w formularzu gdzie w polu hidden dajesz zakodowane dane związane z sesją, identyfikujące usera i kontekst. otwarcie strony w nowej karcie nie będzie możliwe - strona w nowej zakładce nie będzie zawierała danych z pola hidden, czyli niezbędne będzie zalogowanie na każdej nowej zakładce (efekt jakbyś pracował jednocześnie w niezależnych przeglądarkach) to zarys rozwiązania, opisałem główne elementy występujące po stronie klienta. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przede wszystkim to JS albo formularze POST
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tutaj prosty przykład "na szybko". Potrzeba jquery. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:44 |