![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taką stronę http://www.lcmz.pl/pokaz.php?co=rehabilitacja.txt tutaj strona wyświetlana jest bez błędów natomiast pod xamppem 1.80 mam takie coś wyświetlają się te błędy pod zielonym porzyciskiem wstecz Notice: Undefined offset: 132 in D:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 651 Notice: Undefined offset: 133 in D:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 651 Notice: Undefined offset: 134 in D:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 651 ....... Notice: Undefined offset: 999 in D:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 651 fragment kodu pliku pokaz.php to:
co może byc przyczyną tych błędów? Ten post edytował MFrost 1.10.2012, 11:11:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1. Kod sypał błędami wcześniej tylko ich nie wyświetlałeś. http://php.net/manual/en/function.error-reporting.php 2. Poczytaj o zabezpieczeniach przed atakami File Inclusion bo zaraz ci ktoś nabroi. http://www.lcmz.pl/pokaz.php?co=brak.txt <-- Zajrzyj tu Cytat co może byc przyczyną tych błędów? Odwołujesz się do klucza tablicy który nie istnieje. Ten post edytował rocktech.pl 1.10.2012, 11:36:35 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak mam poprawić kod?, żeby nie wyświetlał tych błędów, bo chyba sobie sam nie poradzę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może tak da radę ...
Nic dodania poza tym co napisane array_key_exist, isset, SpFileObject ... Ten post edytował rocktech.pl 2.10.2012, 10:01:37 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem i nie był to jedyny błąd. Reszta w manualu
![]() Ten post edytował rocktech.pl 1.10.2012, 13:20:01 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
zamiast
wpisałem
mam błąd Parse error: syntax error, unexpected end of file in E:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 656 linii numer 656 nie ma Ten post edytował MFrost 1.10.2012, 16:31:00 |
|
|
![]()
|
|
Zainstaluj sobie jakieś IDE NetBeans, PHPStorm ... i błędy parsowania będziemy mieli z głowy.
Jeżeli upierasz się aby zrobić to Notatniku rób wcięcia i gołym okiem zobaczysz, że brakuje ostatniej klamry. To jest naprawdę prosty kod i gotowce masz w ostanim linku który podałem. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
ok dodałem klamrę, taraz mam
Fatal error: Call to undefined function array_key_exist() in D:\xampp\htdocs\lcmz_zal\pokaz.php on line 651 |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem kod dla potomnych copypaster-ów
![]() Błagam nie wklejaj więcej błędów parsowania. Jeżeli już wklejasz to napisz czego nie rozumiesz w komunikacie. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie za pomoc, już działa i nie męczę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:43 |