![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Jak w temacie, mam problem z wyświetlaniem treści rekordu, zmienne w nim zawarte wyświetla mi jako tekst. Np. w jednym z rekordów mam taką treść: "$imie ma kota". Po połączeniu z bazą daję zapytanie:
Chcę aby na stronie wyświetlił mi: "Ala ma kota", zamiast tego otrzymuję dokładną kopię tego co w rekordzie, czyli: "$imie ma kota". Dodam, że tabela wygląda tak:
Próbowałem z funkcją eval() i wystarczyłaby gdyby nie to że jeśli w treści pojawią się znaki "" to dostaje głupawki. Np. jeśli mój rekord wygląda tak: to otrzymuję taki błąd: "Parse error: syntax error, unexpected 'padding' (T_STRING) in C:\wamp\www\test\index.php(27) : eval()'d code on line 1" Wystarczy pozbyć się stylowania i wszystko gra. Próbowałem zamieniać znak " na " ale wtedy dalej nie mam stylowania, bo w podglądzie strony wychodzi: Jakieś pomysły? Z góry dzięki za zainteresowanie moim tematem. OK. Udało mi się rozwiązać problem samemu. Treść do zmiennej którą pakuję w eval() musi być wstawiana w taki sposób:
i wszystko gra. Ten post edytował Dombas 30.09.2012, 19:55:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:58 |