Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Ajax/Php]Gra w karty?, kilka wątpliwości
Vasquez21
post 30.09.2012, 09:12:17
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Chciałem napisać prostą grę w karty dla dwóch osób.
O ile większość rzeczy wydaje mi się, że wiem jak oprogramować o tyle nie jestem pewien jak rozwiązać kwestię "położenia kart" na stole.
Chodzi mi o to, że chciałbym aby gracze mogli samodzielnie wykładać karty na stole, ale nie w z góry ustalonych miejscach a w dowolnym miejscu stołu i tutaj pojawia się moja wątpliwość.
Wszystkie rzeczy takie jak informacje o tym jakie karty są w grze, jacy gracze przy jakim stole itp. chciałem zapamiętywać w bazie (to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie).
I teraz zastanawiam się właśnie czy dla każdej karty potrzebuję również położenie (x i y) czy może macie jakieś inne rozwiązanie?
Go to the top of the page
+Quote Post
!*!
post 30.09.2012, 11:35:01
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Stół ma określone wymiary np. 800x600px, określasz położenie karty (x,y) względem top, left. Popatrz na skrypty drag&drop, zapisujesz to w bazie (choć nie musisz). Zrób pierw grę dla jednego gracza, później się zastanowisz jak dodać do tego multi.

--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:38