![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc Witam Wszystkich
![]() Mam problem ze skryptem php który pobiera rekordy zapisane w bazie MySql a następnie wrzuca je do serwisu przez CURL. Serwer wytrzymuje przy 2-5 rekordach ale kiedy wrzucam już 10 lub 20 niestety otrzymuję 504 Gateway Timeout i tyle ;( (serwer na którym wywołuję poniższy skrypt) Wyczytałem że najlepiej przerobić to na multicurl ale niestety raczkuję dopiero w tematyce PHP i nie jestem w stanie tego lepiej ogarnąć. Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję. Wszelkie inne pomysły na rozwiązanie tego problemu mile widziane ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 17 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może zamiast łączyć się z serwerem w pętli while, zbuduj sobie np jsona lub coś podobnego. I przęśli to raz.
-------------------- PDO nie gryzie....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może zamiast łączyć się z serwerem w pętli while, zbuduj sobie np jsona lub coś podobnego. I przęśli to raz. dzięki za odpowiedź niestety moja wiedza programistyczna nie jest aż tak bogata żebym potrafił to zrobić ![]() Czy to rozwiązanie o którym mówisz jest w stanie pobrać wszystkie rekordy i podstawić odpowiednie zmienne i wysłać na raz? p.s. Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś pomysły będę wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 17 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zmienne $numerid i $msg['wiadomosc'] w pętli while zamiast od razu je wysyłać połącz je w jedna wiadomość np w formcie json
{"1":"jakas wiadomość","2":"kolejna wiadomość"} o tak całość jak już będziesz miał zbudowanego takiego stringa wmyśli go. Oczywiście nie weim jak długie masz te wiadomości i ile ich jest ale zawsze możesz zamknąć to w funkcie i wywoływać z LIMIT'em. Tam gdzie odbierasz dane sparsujesz sobie jsona i po sprawie ![]() Ten post edytował szalek01 29.09.2012, 11:59:11 -------------------- PDO nie gryzie....
|
|
|
![]()
|
|
Masz zmienne $numerid i $msg['wiadomosc'] w pętli while zamiast od razu je wysyłać połącz je w jedna wiadomość np w formcie json {"1":"jakas wiadomość","2":"kolejna wiadomość"} o tak całość jak już będziesz miał zbudowanego takiego stringa wmyśli go. Oczywiście nie weim jak długie masz te wiadomości i ile ich jest ale zawsze możesz zamknąć to w funkcie i wywoływać z LIMIT'em. Tam gdzie odbierasz dane sparsujesz sobie jsona i po sprawie ![]() tylko te zmienne co rekord są inne dlatego za każdym razem są pobierane w pętli - czy może coś źle interpretuję ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
hmmmm ta to już z zmiennymi jest że się zmieniają
![]() podaj przykład tych widomości -------------------- PDO nie gryzie....
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:41 |