Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][Zend] Przeniesienie aplikacji z home.pl na linuxpl.com
Odin

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Otrzymałem pliki źródłowe aplikacji oraz kopie bazy. Wcześniej aplikacja działała na home.pl więc jak udało mi się dowiedzieć autorzy musieli zmodyfikować strkturę aplikacji żeby tam to działało. Teraz chce przenieść to na linuxpl.com (choć docelowo będzie inny - na linuxpl dla testu), na co zwrócić uwagę przy przenoszeniu?

W tej chwili dostaje następujący błąd:

Kod
Warning: require_once(/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/Zend/Loader.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/config.autoload.php on line 8

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/Zend/Loader.php' (include_path='/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/pear/:/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/:/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/models/') in /home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/config/config.autoload.php on line 8

Pliki na 100% znajdują się w tych miejscach oraz chmody są ok. Podobno na linuxpl.com Zend jest już od razu dostępny, poza tym na localhoscie (xampp) miałem ten sam błąd.

Bardzo proszę o pomoc, wiem że mało dokładnie opisałem ale odpowiem na każde pytanie.

Pozdrawiam,
Odin

Ten post edytował Odin 28.09.2012, 22:54:16
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Damonsson

-----

Musiałeś coś pokręcić. Wielkość liter się zgadza?
+Quote Post
Odin

-----

Wielkość liter jest ok.

Aplikacji na xamppie zaczeła działać ale musiałem wrzucić pliki bezpośrednio do htdocs w htdocs/katalog wywalalo błąd podobny jak w temacie. Pomyślałem więc, że jak wrzuce bezpośrednio na ftp domeny a nie subdomeny to ruszy ale na normalnym serwerze linuxpl.com dalej to samo. Może w home to działało na jakimś Windowsie, gdzie w plikach konfiguracyjnych aplikacji Zend można zmieniać jakieś dane dotyczące środowiska?
+Quote Post
csharp

-----

masz na pewno w library katalog Zend z całą biblioteką ?

--------------------
Prywatny blog -> cupial.com.pl
+Quote Post
ArekJ

-----

A w pliku konfiguracyjnym nie namieszałeś ze ścieżkami?

--------------------

"Do bramy, bo pada deszcz
Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz
I wróci, wróci tęcza barw
I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:08