![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem z menu samo w sobie działa bez zarzutów po najechaniu wysuwa mi się rozwijana lista w dół w poszczególnych zakładkach ale kiedy chcę rozwinąć kolejne podmenu po raz któryś to nie chce się rozwinąć... jeżeli wszystko robię powoli to działa ale jeśli na którąś z głównych zakładek najadę myszką i zjadę kilka razy szybko i menu nie zdąży się rowinąć całe lub całe zwinąć to najbardziej zagnieżdżone sub-menu już nie chce się rozwijać.. nie wiem czy odpowiednio to wytłumaczyłem ;P wkleję html, css i jquery może któś będzie w stanie mi pomóc
pozmieniałem nazewnictwo na potrzebę tego tematu
siedzę już nad tym kilka godzin a nie mam tyle czasu żeby siedzieć kolejne kilka nad jQuery (może to tylko jakiś błachy błąd) z góry dzięki problem konkretnie jest w "przykład 24" kiedy najadę kilka razy za szybko zabierając myszę z powrotem z zakładki np przykład "18" to cała reszta poniżej przykład18 jużnie chce się wysunąć............... Ten post edytował adamantd 28.09.2012, 17:06:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się tak ponieważ akcja cały czas jest wykonywana i po jej zakończeniu skrypt wykonuje nową dla danego zdarzenia. Musisz zadbać o to, żeby albo akcje kolejkować (odradzane) albo przerwać jej wykonywanie gdy ma miejsce nowe zdarzenie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok ale wrzuciłem stop() przed slideUp dla obu pod-menu co jeszcze mogę zrobić w tej kwestji? podaj mi jak możesz jakiś prosty przykład to powinienem załapać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw jakąś flagę isAnimating = true i wykonuj tylko jeśli warunek sprawdzony. To w drugą stronę podejście czyli pozwolić dokończyć akcję. Swoją drogą pierwszy z brzegu przykład http://www.red-team-design.com/wp-content/...-menu-demo.html
Nie rozumiem czemu ludzie mając nowe przeglądarki, nowe technologie lubią tak bardzo zwalać wszystko na JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dodałem w taki sposób -czy to miałeś na myśli? działa lepiej tylko chyba dlatego, że wywaliłem stop() który bardzo mi z jednej strony pomagał ale z drugiej strony powodował problemy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 13:10 |