![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiem ze temat byl poruszany ale nie znalazlem odpowiedzi poza sprawdz wmanualu mktime().. dlatego prosze o pomoc mam date w formacie rrrr-mm-dd ktora pobieram z bazy mysql teraz na przykladowych danych chce zrobic taka petle ktorej niestety nie potrafie.. bo nei umiem zrobic roznicy w czasie oraz zwiekszyc odpowiednio date
Objasniajac: skrypt powinien dodawac rekordy tak dlugo jak data poczatkowa zwiekszona o liczbe miesiecy bedzie mniejsza od daty koncowej! Bardzo prosze o pomoc.. bo troche mnie to przerasta! Piekne dzieki! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli wszystkie daty masz w takim formacie to mozesz rozbic je obie za pomoca explode() i wyciagnac ze stringa dane i porownywac w if czy tam while
pozdro, IVE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokombinuj raczej z tymi funkcjami!
mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual date" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi..
a wiec tak pomysl na manipulacjach w tym formacie.. ciezki.. bo mozna sie gdzie kropnac ![]() przerabiam daty na timestamp.. a ze to ladne cyferki to od razu latwiej.. co do zwiekszania daty znalazlem gdzies fajnie napisana funkcje + lekkie jej podrasowanie i jest git! dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:23 |