![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Serdecznie proszę was o pomoc bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć błędu Ułożyłem sobie taki wzorzec wyrażenia regularnego: ^[a-zA-Z]{1}[a-zA-Z0-9-]{1,19}$ które ma sprawić, że zapis s-4 jest prawidłowy ale już 4-4 nieprawidłowy. I teraz tak: jak wpisuję toto do formularza wyskakuje alert, że r s-4 jest nieprawidłowe. A wpisując powyższy wzorzec do testera wychodzi że s-4 jest oki. Zaznaczam, że zmajstrowany w js wzorzec wkleiłem do testera, więc w dwóch miejscach użyłem tego samego Testowałem tym, świetne. http://www.pagecolumn.com/tool/regtest.htm Gdzie zrobiłem błąd? Pozdrawiam i dziękuję R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie
zwraca true. Pokaż kod. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę. Tutaj jest ten sam wzorzec.
Pozdrawiam romseb |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, żę problem nie tkwi w wyrażeniu regularnym lecz w linii:
Spróbuj użyć samo:
aby wykluczyć ,że przeczenie !(not) nie tyczy się czasami całego warunku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja wygląda OK (działa u mnie i na ff i na chromie). Jesteś pewien, że przekazujesz argument do funkcji prawidłowo?
@Niktoś: Od tego są nawiasy ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.05.2025 - 16:22 |