![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam podany czas w sekundach i chciałbym go zamienić na doby, a następnie dodać do aktualnej daty.
Napisałem skrypt, który działa, ale jestem ciekaw czy nie można tego zapisać prościej.
Chciałbym unikać złych nawyków. Także czy takie rozwiązanie jest dobre? Jeszcze jedno pytanie: Przed dodaniem do bazy, chcę sprawdzić czy dany rekord występuje. Lepiej sprawdzać to przez count, czy zwykłym selectem (zakładając, że pętla wykonywać się będzie setki razy - myślę o wydajności)? Aktualnie wygląda to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
= 2. Myślę, że jeśli w bazie może istnieć jeden lub zero rekordów, to czy sprawdzisz count'em czy w taki sposób jak podałeś, to różnicy wielkiej nie ma (bo i tak zwracany jest jeden wiersz). W przypadku większej ilości rekordów, count powinno być wydajniejsze. Ja jednak bym wszędzie używał counta, ze względu na czytelność. Ten post edytował peter13135 27.09.2012, 11:34:46 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Najprościej.
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej:
-------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:38 |