![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam w pliku zapisane różnego rodzaju linki w postaci http://costam.coastam.pl Potrzebuję wybrać tylko te linie pliku, które odpowiadają wyrażeniu regularnemu. To wyrażenie już mam. I teraz chodzi mi o wykonanie następującej rzeczy tj. Wyciągnięcie w pętli linków i tylko dla pasujących do regexp wykonanie kolejnych działań. Sam plik nie jest duży, bo ma maksymalnie 500 linków. Jak podejśc najlepiej do tego zagadnienia. Możecie mi pomóc? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakikolwiek przykład (kawałek tego pliku najlepiej) będzie potrzebny, inaczej to strzelanie na 'oślep' niestety.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik wygląda tak:
mnie interesują tylko pojedyncze linie zawierające linki w postaci: https://domena.pl/DOMENA.Public.UI/SearchDe...5f-e132449f29a7 dla tego regexp mam taki:
Sam plik txt to sparsowana strona www, z której wyjąłem wszystkie linki <a nhref.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 307 Pomógł: 37 Dołączył: 9.11.2010 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, nie jestem do końca pewien czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to że tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jasne, wczytywać cały plik do pamięci tylko po to, aby wyciągnąć z niego coś, co można zrobić strumieniowo.
Uwielbiacie marnować pamięć. fgets, FTW. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Uriziel01,
właśnie o to mi chodziło. Ja potrafię to procesować poprzez pliki, bo muszę to porozkłądać na mniejsze elementy logiczne. Ale mam teraz kolejną sprawę. Jak rozwiązać sprawę, żeby ze strony wczytanej poprzez funkcję: file_get_html() znaleźć wszystkie maile i je właśnie zapisać do maila. Dane dotyczące maila są dokładnie w formacie: Może mi ktoś z tym pomóc? OK chyba udało mi się to zrobić samemu:
|
|
|
![]()
|
|
Jasne, wczytywać cały plik do pamięci tylko po to, aby wyciągnąć z niego coś, co można zrobić strumieniowo. Uwielbiacie marnować pamięć. fgets, FTW. Przy 500 liniowym pliku ? Absolutnie nie istotne względem tematu niestety... równie dobrze mógłbym zacząć bawić się w przepisanie tego na 2x strpos() lub zamiana podwójnych cudzysłowów na pojedyncze zamiast napisać kod który ROZWIĄŻE problem z którym pojawił się użytkownik. Pozdrawiam i oczywiście (mimo wszystko) dziękuję za komentarz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Przy 500 liniowym pliku ? Absolutnie nie istotne względem tematu niestety... równie dobrze mógłbym zacząć bawić się w przepisanie tego na 2x strpos() Z doświadczenia - zaczyna się od małego, a potem trzeba pisać od zera. [; Dobre nawyki lepiej wypracować od samego początku. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:38 |