![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_kuba- |
![]()
|
Goście ![]() |
powiedzmy, ze zrobie sobie prosty system logowania, bo to tylko na moje domowe potrzeby, czyli - w jakims pliku .php zrobie pole formularza, w ktorym bede wpisywal haslo i po kliknieciu 'zaloguj' wysle mnie do pliku docelowego, np. zalogowany.php
ale nie wiem jednego... jak ograniczyc dostep do tego pliku, tzn. wejsc tam tylko po zalogowaniu - nie mozna wejsc wpisujac adres w wyszukiwarce. jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku zalogowany.php na początku dajesz np coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz wysalc cookie jak haslo i login beda poprawne nastepnie sprawdzic czy istnieje badz tez zrobic to na jednym pliku i wkorzystuje cos takiego:
-------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skorzystaj z sesji http://www.php.net/manual/pl/ref.session.php
W pliku docelowy wpisz coś takiego
Ale chyba każdy ma swój sposób ![]() Ten post edytował popbart 1.09.2004, 15:13:03 -------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.08.2025 - 09:49 |