![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracuję nad elementem systemu składania zamówień (wyboru sprzętu). Jednym z elementów tegoż jest zależna lista rozwijana. Dodawanie elementów z dwóch zależnych selectów (kategorie i elementy kategorii) działa elegancko. Dodawane elementy zamówienia wrzucam do diva z id="hwlist" w takiej postaci:
I do tego kod jQuery: Kod $('p.button').click(function() { alert ("Usuwanie"); }); Taki prosty, bo... już myślałem, że zgłupiałem. Ale jednak nie zgłupiałem, i mój problem istnieje nadal... Jeśli w/w kod html zostanie wczytany przez request przeglądarki - kliknę w <p class="button"> i jQ zadziała (wyskoczy mi okienko alertu). Jeśli ten sam kod html dodam via jQuery - buttony są nieaktywne. * Przeglądarki: FF10.0.1, Chrome 21, Opera 12.02. (na IE nie piszę) W czym jest problem, gdzie robię błąd, co zrobić, by to zadziałało tak jak ja chcę (także dla elementów dodawanych)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załaduj jquery np. <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js"></script> przynajmniej zawsze najnowsza wersja będzie.
Jak dodajesz te elementy? Spróbuj dodać je poprzez użycie $parent = jQuery("<div>").addClass("hwlist").unbind('click').bind('click', function() { alert("test"); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:38 |