Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kilka pytań od amatora :)
Setesh

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

1) Interesuje mnie czego teraz warto uczyć się oprócz php. Przypuszczam że ajax i jquery będzie podstawą ale czy coś jeszcze?

2) Możecie polecić dobry kurs PHP 5 który jest aktualny i nadal rozwijany? Nie chodzi mi o bibliotekę php bo z tego korzystam - po prostu same informacje o 5tce z małymi przykładami i wyjaśnieniami. Resztę jakoś sam skumam smile.gif

3) Chcę napisać własny silnik w php pod 5tkę który ma za zadanie mieć możliwość obsługiwania mysql i szablonów. Ogólnie mały cms. Problem w tym że wczoraj zauważyłem że sposób w jaki zacząłem robić można o kant (_Y_) rozbić bo w php5 zastosowano klasy które działają lepiej (u mnie było ty linkowanie odpowiednich plików z funkcjami itp). Jeżeli macie jakiś podstawowy przykład silnika w php i możecie użyczyć do nauki to będę bardzo wdzięczny - w innym wypadku (pewnie lepsze) jakiś kurs, książka czy coś w tym stylu.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc smile.gif

--------------------
Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)

| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl|
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46