![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1) Interesuje mnie czego teraz warto uczyć się oprócz php. Przypuszczam że ajax i jquery będzie podstawą ale czy coś jeszcze? 2) Możecie polecić dobry kurs PHP 5 który jest aktualny i nadal rozwijany? Nie chodzi mi o bibliotekę php bo z tego korzystam - po prostu same informacje o 5tce z małymi przykładami i wyjaśnieniami. Resztę jakoś sam skumam ![]() 3) Chcę napisać własny silnik w php pod 5tkę który ma za zadanie mieć możliwość obsługiwania mysql i szablonów. Ogólnie mały cms. Problem w tym że wczoraj zauważyłem że sposób w jaki zacząłem robić można o kant (_Y_) rozbić bo w php5 zastosowano klasy które działają lepiej (u mnie było ty linkowanie odpowiednich plików z funkcjami itp). Jeżeli macie jakiś podstawowy przykład silnika w php i możecie użyczyć do nauki to będę bardzo wdzięczny - w innym wypadku (pewnie lepsze) jakiś kurs, książka czy coś w tym stylu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46 |