![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem potrzebuje zaznaczyć checkboxy z konkurencjami w których dany zawodnik bierze udział mam taki kod który wyświetla mi w 3 kolumnach checkboxy z konkurencjami
w tabeli mysql przechowuje id konkurencji w które zawodnik bierze udzial 1 rekord odpowiada za 1 konkurencje czyli np jest jan kowalski 1 jan kowalski 2 wiec powinno być zaznaczone checkbox z id 1 i checkbox z id 2 jak sie za to zabrać? bo spędziłem nad tym już parę ładnych godzin i nic nie udało mi się zrobić doszedłem do tego ze ze zaznaczało mi np tylko konkurencje o id 1 albo pętla wyświetlała mi setki checkboxów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 8 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo zamiast value="nazwakonkurencji" zmien na value="id", i będzie Ci łatwiej to otrzymać albo sprawdź ten kod:
-------------------- eArena.pl - hosting serwerów gier multiplayer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kod wyświetli mi które konkurencje które zostały zaznaczone w formularzu a mi chodzi o zaznaczenie checkboxów przy edycji zawodnika. Biorę edycje zawodnika i wyświetla mi wszystkie konkurencje formie checkbox i te które zostały zaznaczone są zaznaczone odznaczenie powoduje delete z mysql a zaznaczenie Insert do mysql.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 8 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli po prostu musisz sprawdzać czy konkurencje były zaznaczone i w checkboxie dodawać CHECKED="CHECKED"
przykład (użyłem "szybkiego ifa"):
-------------------- eArena.pl - hosting serwerów gier multiplayer
|
|
|
![]()
|
|
jejku ale ten if działa po wykonaniu formularza a mi chodzi o zaznaczenie checkbox'ow na podstawie bazy danych czyli pobiera dane z mysql
czyli mniej więcej tak
Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował mmmmmmm 24.09.2012, 22:29:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:15 |