![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Próbuję odpalić Zenda w połączeniu z WAMP. Niestety, coś pochrzaniłem z tymi scieżkami. Szukałem w google, na forum ZF, tutaj i niestety nic, dlatego zakładam nowy temat. Sytuacja wygląda u mnie następująco: WAMP: Kod C:\wamp Zend: (wersja 1.12.0) Kod C:\ZendFramework php.ini Kod ; Windows: "\path1;\path2" ;include_path = ".;C:\ZendFramework\library" Zmienne środowiskowe (Path): Kod C:\wamp\bin\php\php5.4.3\;C:\ZendFramework\bin Generalnie już straciłem rachubę, bo próbowałem szukać rozwiązań przy użyciu kilku różnych "poradników". Takie błędy otrzymuję, gdy odpalam public/index.php w stworzonym projekcie helloworld: Cytat SCREAM: Error suppression ignored for Warning: require_once(Zend/Application.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18 Call Stack Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Zend/Application.php' (include_path='C:\wamp\www\ZFhelloworld\library;.;C:\php\pear') in C:\wamp\www\ZFhelloworld\public\index.php on line 18 Gdzie jest błąd dobrzy ludzie ? (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) Ten post edytował Piotrbaz 23.09.2012, 20:40:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz plik index.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php // Define path to application directory defined('APPLICATION_PATH') || define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../application')); // Define application environment defined('APPLICATION_ENV') || define('APPLICATION_ENV', (getenv('APPLICATION_ENV') ? getenv('APPLICATION_ENV') : 'production')); // Ensure library/ is on include_path set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array( realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'), get_include_path(), ))); /** Zend_Application */ require_once 'Zend/Application.php'; // Create application, bootstrap, and run $application = new Zend_Application( APPLICATION_ENV, APPLICATION_PATH . '/configs/application.ini' ); $application->bootstrap() ->run(); projekt utworzony po wydaniu polecenia zf create project . helloworld W plikach nic nie ruszałem ; ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem z tym problemy (IMG:style_emoticons/default/sleep.gif)
tylko pamiętaj o tym aby folder library/ był na równi z public i application application/ library/ |--Zend/ public/ |--index.php Ten post edytował CuteOne 23.09.2012, 21:08:17 |
|
|
![]()
|
|
Hm przyznam, że nie ogarnąłem w czym jest problem (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif)
Folder library w projekcie mam pusty (w książce napisane, że domyślnie pusty) Mógłbyś wkleić swoje include_path z php.ini ? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Piotrbaz 23.09.2012, 21:21:00 |
|
|
![]()
|
|
To wyj** tą książkę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) w folderze library/ musi się znajdować folder Zend - czyli framework. Jeżeli każą korzystać z folderu Zenda, który jest w ścieżce X/Y/Z to niech się w tyłek pocałują (potem będziesz miał same problemy)
include_path mam zakomentowany 1. Stwórz sobie ręcznie folder "test" w "wamp/www/" 2. W folderze test stwórz trzy foldery: - application - library - public 3. W library utwórz folder Zend i do niego wrzuć pliki frameworka 4. Do public i application przekopiuj pliki z poprzedniego projektu (tego, którego nie mogłeś odpalić) Pamiętaj o włączeniu w http.conf mod_rewrite + mod_vhost (opcjonalnie ale przydaje się przy tworzeniu wielu aplikacji na tych samych plikach) Ten post edytował CuteOne 23.09.2012, 21:27:18 |
|
|
![]()
|
|
Czyli w każdym projekcie tworzonym przy użyciu ZF muszę mieć kopię folderu Zend umieszczoną w folderze /library ? oO
Jeśli tak, to czego sam mi tego nie wrzuca przy tworzeniu projektu ? (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Edit: no tak, już działa, przecież miałem zakomentowane include_path (IMG:style_emoticons/default/withstupidsmiley.gif) Jednak dalej ciekawy jestem, dlaczego library w projekcie jest puste, skoro powinny tam się znajdować biblioteki Zenda ;p Ten post edytował Piotrbaz 23.09.2012, 21:41:39 |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli chcesz tworzyć więcej niż jeden projekt:
www/ |-aplikacjaA | |-public | |-application | |-aplikacjaB | |-public | |-application | |-library | |-Zend | |-MyLibs Wtedy wystarczy dodać /../ do Ten post edytował CuteOne 23.09.2012, 21:42:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:47 |