![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pliku add_cart.php mam taki kod
problem polega na tym że nie wiem jak zrobić aktualizację koszyka. w pliku view_cart.php mam kod który w pętli wyswietla wszystkie produkty jednak nie wiem jak jak zrobić aby wartość value która jest uzupełniana z danych z tablicy cart była do zmiany bo do pliku refresh_cart.php wysyłam dane strong jako więc z tego wychodzi że pwisanie wartości nic nie da bo ciąg jest już przypisany. Macie jakieś prykładowe rozwiązania jak aktualizować koszyk ? Może JavaScript ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaką wartość value? Gdzie ją przechowujesz? Bo w kodzie, który podałeś nie ma takiego indeksu.
Dlaczego do $ilosc_produktu dodajesz slash na końcu? Ilość produktu jest liczbą czy nie? W takim razie, idąc Twoim tokiem rozumowania jak dodam następny produkt jeśli w koszyku mam już 19/ (tak, ze slashem na końcu). Jeśli chcesz przykładowy koszyk, to polecam zaglądnięcie w kod koszyka Frameworka CodeIgniter. Tam jest to jedna klasa, która zarządza tym. EDIT: Jak posiadasz wartość (z pierwszego listingu) $productKey, to co za problem pobrać całą tą tablicę z sesji i wykonywać na niej operacje? Tylko nie doklejaj tego slasha do ilości produktu, błagam ;/ Ten post edytował adbacz 23.09.2012, 12:25:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj jest cały skrypt koszyka który jest do poprawki ale nie wiem jak to rozwiązać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wcześniej napisałem. Posiadając wartość $productKey pobierasz produkt z sesji (najpierw sprawdzasz, czy istnieje), czyli $_SESSION['cart'][$productKey], i na tej tablicy operujesz. Uaktualniasz nazwę, ilość produktu, czy nawet cenę i zapisujesz pod tym samym indeksem, czyli $_SESSION['cart'][$productKey]. To nie jest taka wielka filozofia. Sam musisz troszkę pomyśleć nad tym, jak chcesz aby to działało, bo to Ty będziesz na tym pracował - zrób to dobrze, żeby w przyszłości się na Tobie nie zemściło.
PS. Nie dodawaj tego slasha do ilości produktu ![]() |
|
|
![]()
|
|
tzn moj problem polega na tym że nie wiem jak przesłać nowe lub stare dane do refresh_cart.php bo juz uproscilem ze 0 kasuje produkt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zamiast bawić się sesją nie lepiej przerzucić odpowiedzialność za składowanie danych na bazę MySQL?
2. Rozdziel kod HTML od PHP bo to co pokazałeś przypomina pastafariańskiego boga. 3. Wysłanie danych formularzem = odbiór danych za pomocą POST i poprawnej walidacji nadpisanie nimi danych SESSION. 4. W jakim celu tworzysz aż tyle ukrytych pól? Wszystko masz zapisane w sesji 5. Dla wszystkich zmiennych zmień
6. co to $ilosc_produktu = $id_produktu.'/' ![]() Ten post edytował CuteOne 23.09.2012, 17:24:01 |
|
|
![]()
|
|
Tzn nie wiem jak wysłać dane do pliku refresh_cart.php i robie to ukrytymi polami. / używam po to że potem za pomocą funkcji explode dane te otrzynuje w tablicy. wiem ze to chyba z ły pomysł
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
refresh_card.php Ten post edytował CuteOne 23.09.2012, 17:48:07 |
|
|
![]()
|
|
identyfikacja jest po productKey a nie productid
dobra już sobie poradziłem. Temat do zamknięcia Dzięki wielkie za podpowiedzi! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 08:27 |