![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Elo chce zaczac znow cos skrobac w python-ie tak hobbystycznie przynajmniej poki co (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Interesuje mnie glownie tworzenie app z GUI. Jakis 1 rok temu cos tam probowalem z PyGtk + Glade nie bylk to Visula Studio ale zle tez nie bylo. Glownie Chcialbym zeby to chodzilo na Windows jak i Linux(Ubuntu) z tego co sie orientuje to chyba kazda z tych bibliotek jest mnie czy wiecej wieloplatformowa. Ktora biblioteke i IDE polecacie, oczywiscie jesli jest Designer to jeszcze lepiej...po Netbeans i PyDev chyba designer-a nie posiadaja. Ja jestem nastawiony na wxPython. wxGlade zainstalowalem troche brzydko wyglada i chyba zbytnio nic nie oferuje bo tam nawet nie ma debugger-a, no ale + za prostote (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wy czego uzywacie? Jesli zapomnialem czegos w ankiecie to prosze pisac a dodam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wydaje mi się że zadałeś to pytanie na nieodpowiednim forum (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam absolutnie pythona, ale dla php i js jetbrains zrobiło genialne ide, zapewne dla pythona również jest dobre http://www.jetbrains.com/pycharm/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 4 Dołączył: 8.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracuję w Aptana Studio i nie narzekam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@up
Aptana czyli Pydev?To nie jest to samo?Jest pydev dla eclipse i aptany? Ale aptana nie posiada desginer-a chyba @darko bylo 2 lata temu Wezme sie za wxWidget i wxGlade i wxDesigner. Ewentualnie zobacze tez Pygtk i Glade bo wyglada ciekawie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:37 |