![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem: mam sobie bazę danych MySQL, a w niej tabelę z nazwami firm. Powiedzmy że jakieś tam zapytanie SELECT wybrało następującą nazwę: Kowalski "SPEDYCJA" PPHU - zapisuje ją do zmiennej więc mam w skrócie (po pominięciu slash'owania itd.):
Tą zmienną chcę wykorzystać w formularzu jako domyślną wartość, zatem wpisuje kod: I tu dochodzimy do problemu: - jeśli mam value="'.$string.'" przeglądarka wypisze stringa jedynie do pierwszego " natomiast jeśli jest value='".$string."' wypisze do pierwszego '. Na chwilę obecną nie pozwalam na wprowadzanie do bazy łańcuchów z apostrofami ale czy istnieje możliwość aby jakoś wyświetlić jako wartość domyślną (value) zarówno łańcuch z "" jak i z ''? Ten post edytował Doody 22.09.2012, 15:09:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlatego należy robić tak:
Ten post edytował jaslanin 22.09.2012, 15:15:15 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Jaslanin
To nic nie zmieni! Tak czy inaczej przeglądarka dostanie coś takiego:
Poza tym spróbuj tak oddzielić kod php i html jeśli wyciągasz dane z bazy w pętli while i mają one być zapisane w między znacznikami <td></td> Dzięki Redeemer - wiedziałem że to musi być proste ![]() Taki kod jest ok: Ten post edytował Doody 22.09.2012, 15:37:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 20:55 |