Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Szukam skryptu bądź algorytmu
bim2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam teraz troszkę dziwny projekt. Mianowicie dostane jeden plik z modelem budynku. Powiedzmy 20 piętrowy apartamentowiec. I od strony wschodniej widać 20 pięter * 2 mieszkania na piętro = 40 różnych mieszkań. Na te 40 mieszkań dostanę przezroczystego png wielkości obrazka tego apartamentowca gdzie na nim będzie półprzezroczyste "zakolorowanie" danego mieszkania. Czyli 40 png. Chodzi o to że jak najadę na mieszkanie to pojawi się przypisany do niego png i tak jakby na tym dużym obrazku mi podświetli o które mieszkanie chodzi. W tą stronę łatwo, bo poprostu będę ukrywał pokazywał png.

Poszukuje teraz skryptu który na podstawie czarnobiałego obrazka gdzie na czarno jest bryła jakaś stworzy mi dla <map><area> wielokąt. Na zasadzie x,y,x,y,x,y,x,y itd.

Nie wiem nawet pod jaką nazwą tego szukać. sad.gif

Dla potomnych można poczytać http://potrace.sourceforge.net/potrace.pdf smile.gif Ja podejrzałem tylko jeden obrazek i wpadłem na pomysł jak to mądrze liczyć. I jestem szczęśliwy bo się udało :]

Jak tylko przepisze ten kod na normalną klasę to wrzucę na neta, obecnie to jest miszmaż z globalsami i innymi śmieciami na potrzeby szybkiego kodzenia. smile.gif

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Helid

-----

Najszybciej byłoby skorzystać z generatora area (np tego wybudowanego w dreamweavera) i obrysowac figury)

--------------------
+Quote Post
bim2

-----

No już troszkę za późno. Napisałem algorytm, który na podstawie obrazka generuje taką mapę smile.gif I teraz wygodnie, uploaduje plik i o nic dalej się nie martwie smile.gif

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:42