![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Nie mogłem znaleźć konkretnej odpowiedzi choć szukałem długo. Od dawna zastanawia mnie jak zrobić coś takiego - najlepiej jak opiszę na przykładzie. Kod $('.costam').hover( function() { $('.popup').pokaz(); }, function { $('.popup').wywal(); } ) Jak widać po najechaniu na '.costam' costam sie pojawi. Jak zrobić, żeby popup pojawił się ale tylko w tedy jak kursor będzie wisiał nad 'costam' przez określoną ilość sekund? I żeby wcale się nie pokazywał jeżeli się rozmyśle i ucieknę kursorem? Druga sprawa, użyłem tutaj funkcji pokaz() i wywal() które nie istnieją, jak pisać funkcje żeby można było je w ten sposób wywoływać na danych obiektach? Normalnie bym zrobił: Kod $('.popup').css('display','block'); // lub $('.popup').show(); ... Ten post edytował Adi32 21.09.2012, 11:07:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam ten plugin (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) hoverIntent Łatwy do ustawiania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) stosuje się go prawie tak samo ja zwykły hover w jQuery. Możesz również użyć funkcji delay() aby opóźnić wykonanie funkcji pokaz() (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Odpowiedz na drugie pytanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował Arcioch 21.09.2012, 11:36:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam ten plugin (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) hoverIntent Łatwy do ustawiania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) stosuje się go prawie tak samo ja zwykły hover w jQuery. Możesz również użyć funkcji delay() aby opóźnić wykonanie funkcji pokaz() (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Odpowiedz na drugie pytanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ad. 1: Dzięki, skrypt na pewno się przyda, jednak i tak jestem ciekaw jak osiągnąć taki efekt przy pomocy samego jQuery. Ad. 2: Rozumiem, że po stworzeniu takiej funkcji, będę jej mógł używać na dowolnym obiekcie aby go ukryć|pokazać i inne takie? edit: mała zmiana i działa jak chciałem - dzięki Ten post edytował Adi32 21.09.2012, 11:44:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1. Taki prosty przykład ze zmianą czasu po najechaniu myszką na div o id=box. Tło zmieni się tylko wtedy jeżeli myszka będzie znajdować się na elemencie dłużej niż czas określony przez funkcję setTimeout().
|
|
|
![]()
|
|
O to chodziło. Coś mi się obiło z "clearTimeout(myTimeout);" a teraz wiem dokładnie. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:34 |