![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Podczas konwertowania adres IP zwraca mi null, dlaczego ? Uruchamiam skrypt na xampp'ie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytam to 5 raz i nadal nie wiem o co chodzi.
Co chcesz konwertować? Chyba pobrać najbardziej poprawny adres IP klienta (jeśli takowy jest znany) Co w kodzie jest "be": - coś takiego "if("PHP51_MODE")" zawsze zwróci ci prawdę bo to jest łańcuch znaków, a nawet jeśli użyjesz stałej to jest ona niezadeklarowana więc musiałbyś zrobić co najmniej: - dlaczego PHPv5 może korzystać z wyrażeń regularnych, a inne wersje nie? a manual mówi, że preg_match występuje w wersji 4 - jak dla mnie sprawdzanie w środowisku produkcyjnym adresacji z pul prywatnych jest zbędnym zabiegiem, chyba że stawiasz serwer wewnętrzny (intranetowy) i jest ci to do czegoś potrzebne, a widzę że chyba nie - sprawdzanie SSL'a przy adresacji IP... - mieszanie typów zmiennych - raz $address jest boolem, raz stringiem - do ujednolicenia Powiem tak: kiedyś, kiedy potrzebowałem sprawdzać IP korzystałem tylko z dwóch kluczy tablicy $_SERVER - HTTP_X_FORWARDED_FOR oraz REMOTE_ADDR. Jeśli pierwszy posiadał jakąś daną to znaczy, że ruch szedł przez proxy i proxy przekazywało adres źródłowy. W innych przypadkach adres był przechowywany tylko w drugim kluczu. Ogólnie strasznie zamotałeś i z banalnej funkcji zrobiła się kobyłka. To może krótko opisz co chcesz uzyskać jako wynik i jak mniej więcej prezentuje się infrastruktura - bo jak mniemam pracujesz na webserwerze lokalnym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:29 |