![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z serwera wirtualnego i umieszczonej tam bazy MySQL. Chciałem
napisać skrypt, który będzie mi cyklicznie zrzucał strukturę i dane wszystkich tabel do plików .sql. Tak, jak można to zrobić ręcznie, korzystając z phpMyAdmin'a (zakładka Eksport -> zrzut tabeli do formatu SQL). Ale nie chcę wyważać otwartych drzwi - czy ktoś może mi polecić namiar na skrypt, który to sam zrobi? Wtedy pozostanie mi tylko wrzucić to do cron'a i po kłopocie... Pozdrawiam, Krzysiek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do crona to pewnie możesz też użyć narzędzia mysqldump. Polecenie wygląda mniej więcej tak:
Kod mysqldump -u username -p password nazwabazy > baza.sql Sądzę, że tak jest prościej niż pisać do tego skrypty php. A tak btw to było o tym na forum już kilka razy. Jak poszukasz dobrze to sądzę, że nawet znajdziesz gotowy skrypt w php -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, to znaczy w jaki sposób użyć...? CRON zezwala na uruchomienie skryptu i w takim zakresie go używam; podpowiedz coś więcej...
Pozdrawiam, K |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli ci zależy na skrypcie w php, to spróbuj znaleźć ten skrypt w plikach phpMyAdmin
![]() ja znalazłem coś takiego phpMyAdmin/libraries/build_dump.lib.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj na www.4programmers.net w dziale faq...... no dobra dam ci link http://4programmers.net/faq.php?id=623
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może to banalne ale dopiero zaczynam przygodę z MySql, jest możliwość zgrania wybranej tabeli z bazy metodą mysqldump: databases?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:51 |