![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem.
Posiadam w encje Gallery i GalleryImage: Gallery:
GalleryImage:
Musze pobrac za pomoja 1 zapytania wszystkie galerie ktore posiadaja przynajmniej 1 zdjecie, czyli pomijamy wszystkie puste galerie. Mam metode w repository:
W czym problem. Mianowicie, zapytanie subquery wyglada dobrze zwraca mi id galeri ktore maja przynajmniej 1 zdjecie. Glowne zapytanie zwraca mi kolumny(obiekt Gallery) dla nie pustych galerii sprawdzalem w phpmyadmin. Jednak w "kodzie" zwraca obiekty ale z pustymi wlasciwosciami. Jedyna metoda z Encji ktora nie zwraca pustej wartosci to:
I tak samo jesli chodzi o wszystkie inne pola. Czy ktos wie gdzie moze byc problem? Tak wyglada wygenerowane zapytanie:
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj z modelu usunąć dla pola title @Gedmo\Translatable. Według mnie w tym tkwi problem.
Jak nie pomoże to sprawdź jeszcze czy usuwając transable dla pola description też będzie puste. Być może Doctrine nie radzi sobie z zapytaniem i miesza obiekty czyli title wsadziło Ci z GalleryImage, ale to raczej mało prawdopodobne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok sprawdze juz jutro rano.
Choc te adnotacje sa potrzebne. Chce tylko przypomniec ze w ogole nie ustawil wartosci oprocz id, podam kawalek var_dump-a: Kod object(Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery)#1296 (11) { ["id":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> int(10) ["title":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> string(0) "" ["title_slug":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> string(0) "" ["description":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> string(0) "" ["position":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> NULL ["created_at":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> object(DateTime)#1230 (3) { ["date"]=> string(19) "2012-09-20 09:48:54" ["timezone_type"]=> int(3) ["timezone"]=> string(13) "Europe/Berlin" } ["updated_at":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> object(DateTime)#1300 (3) { ["date"]=> string(19) "2012-09-20 09:48:54" ["timezone_type"]=> int(3) ["timezone"]=> string(13) "Europe/Berlin" } ["deleted_at":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> NULL ["images":"Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\Gallery":private]=> object(Doctrine\ORM\PersistentCollection)#1289 (9) { ["snapshot":"Doctrine\ORM\PersistentCollection":private]=> array(0) { } ["owner":"Doctrine\ORM\PersistentCollection":private]=> *RECURSION* ["association":"Doctrine\ORM\PersistentCollection":private]=> array(15) { ["fieldName"]=> string(6) "images" ["mappedBy"]=> string(7) "gallery" ["targetEntity"]=> string(45) "Meritoo\Cmf\GalleryBundle\Entity\GalleryImage" ["cascade"]=> array(0) { } Jak widac wszystko jest ok tylko title,title_slug i description nie. Wiec zapewne chodzi o @Gedmo\Transatable, to musi byc. Zobacze dokladnie inne repozytoria/helpery systemu zeby naprawic ten problem. Ewentualnie jak to mozna poprawic utrzymujac przy tym @Gedmo\Translatable Spróbuj z modelu usunąć dla pola title @Gedmo\Translatable. Według mnie w tym tkwi problem. Jak nie pomoże to sprawdź jeszcze czy usuwając transable dla pola description też będzie puste. Być może Doctrine nie radzi sobie z zapytaniem i miesza obiekty czyli title wsadziło Ci z GalleryImage, ale to raczej mało prawdopodobne. Rozwiazalem to metoda setHints(), twoja odp. naprowadzila mnie na rozwiazanie ![]() Ten post edytował marcio 20.09.2012, 23:50:43 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 18:52 |