![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam mianowicie taki problem. Mam potrzebę aby zastąpić 1 div innym div-em i nie wiem jak to zrobić. Kombinowałem z .replaceWith() ale ta funkcja owszem podnienia żądany div z tym że fragmentem kodu który wystepuje w nawiasie a mi zależy aby zastąpić div innym konkretnym divem co wystepuje na tej samen stronie. Dla przykładu pokaże fragment kodu strony.
a teraz konkretnie zależy mi aby zastąpić div id="1" div-em id="a" a div id="3" div-em id="b". W celu uniknięcia pytań czemu nie mogę sobie wpisać tego normalnie w kod zależy mi poprostu aby cały czas utrzymać menu w jednym pliku i nie szukać stron na których on występuje aby poprawić jakiś link do strony. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc w rozwiązaniu problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz je zamienić całe czyli id i wszystko czy wystarczy zamienić treść? Czy mógłbyś pokazać pełny html Twojego menu będzie mi łatwiej dostosować to do Twojej struktury nisz pisać ogólnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na innych stronach juz wykożystuję formatowanie po tym id w menu dlatego nie mogę ich zamienić. a to co pokazuje to jest właśnie cały kod strony. Kody jQuery jeszcze nie wymysliłem. A interesuje mnie podmiana całego ID.
Ten post edytował cool_aikon 20.09.2012, 13:45:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm czyli wnioskując wystarczy Ci coś takiego
![]() Zamienia wnętrza divów. Parametry to id divów które chcesz zamienić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie to interesuje cię clone() i jakieś formy podmiany przez replace. Filozofii tu wielkiej nie ma.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skrypt fajnie działa z tym że jak ma jedno małe ale jak pozbyc się tej warstwy którą zamieniliśmy bo na obecną chwilę to skrypt można powiedzieć że zamienia DIV-y kolejnością. Mi zalezy na zastąpieniu a nie zamianie kolejnością.
|
|
|
![]()
|
|
Do tej funkcji którą masz dodaj usuwanie idków i nadawanie nowych wtedy będziesz miał takie pozorne zastąpienie divów
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:31 |