![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam problem , ponieważ nie wiem jak zologowac się curl'em poprzez takie formularz
i teraz jak się pod to zalogować? Jeżeli w adresie przeglądarki wpisze http://strona.pl/action/jakas_akcja to wywala że wystąpił błąd, pewnie dlatego że formularz jest obsługiwany przez ajax i dane wysyła w tle. W curl'u wysyłam wszystkie możliwe nagłówki , sprawdzałem firebug'iem , wyniki po wcisnieciu tego obrazka wysyłany jest jako JSON. Możecie pomóc? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Ja mogę jedynie zaproponować lepsze rozwiązanie - CasperJS
// P.S. Fajny nick, jeszcze fajniejszy avatar ![]() Ten post edytował wNogachSpisz 20.09.2012, 08:58:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nick jeszcze stary
![]() Dzięki za odp ale musze to zrobić przy pomocy curl'a tylko właśnie niewiem czemu to tak wariuje, musze poszukac bo moze gdzies ajax wysyła mu te dane na inny link niz ten co jest w action -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczy do zrobienia/sprawdzenia:
- Dokładna kopia nagłówków (REFERER, USERAGENT itp) - Dokładna kopia pól - Obsłużenie cookies (CURLOPT_COOKIE lub CURLOPT_COOKIEFILE + CURLOPT_COOKIEJAR) - możliwe, że samo wejście na stronę generuje jakieś cookie albo dane w sesji toteż nieraz potrzebne jest ustawienie ciasteczek (CURLOPT_COOKIEFILE + CURLOPT_COOKIEJAR) na jeden plik, wywołanie CURLa na adres formularza (aby ciastka się nam zapisały) a następnie wywołanie strony "logowania" :EDIT: - Sprawdzenie czy istnieją przekierowania (widać to w FireBugu) - CURLOPT_FOLLOWLOCATION itp... HTH Ten post edytował Sephirus 20.09.2012, 09:39:18 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:20 |