![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę z prośbą o pomoc. mam taki fragment kodu:
Działać ma to tak, że dodaje do tablicy dane, jednak od razu chciałbym to sprawdzać: $parm->addValidation('name', 'value')->isNumeric(); jednak nie wiem jak przekazać wartość do funkcji isNumeric tak jak powyżej pokazałem. Wiem, że mogę zapytać Google, jednak nie wiem co wpisać. Jak dokonać sprawdzenia pola? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Hmm opisz czym ma się różnić 'parms' od reszty.
isNumeric() ma zwrócić bool, sypnąć wyjątkiem, ustawić jakiś $this->_error czy jak? Na szybko to daj dodatkowy parametr protected $_lastName i tam zapisuj $name. No i w tym przypadku jeszcze wymuszasz protected $_isParms. Parametry ustawiasz na początku metody addValidation |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się zrobić, że w momencie sprawdzania: $parm->checkOption('pole1')->isEmpty('Uzupełnij pole 1')->checkLength(6, 10, 'blad2'); jak isEmpty zwróci false to funkcja checkLength się nie wywoła? w funkcji isEmpty dla testów dałem return false; ale to daje mi błąd: Fatal error: Call to a member function checkLength() on a non-object in D:\xampp\htdocs\form.php on line 67 Dobra, już sobie poradziłem... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:45 |