![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Panowie,
Jestem raczkujący jeżeli chodzi o JaveScript. Na potrzeby pewnej pracy musiałem zrobić formularz, którego zawartość zmienia się dynamicznie w zależności od wybranej opcji. Po dłuższym czasie cel udało się osiągnąć. Kod:
Wszystko fajnie, pięknie, ale po pierwszym wejściu na stronę z tym formularzem pojawiają się wszystkie pola formularza, dopiero po wybraniu konkretnego celu kredytowanie pojawiają się/znikają odpowiednie pola formularza. To samo dzieje się po odświeżeniu strony. Pytanie moje jest takie: Czy da się w JS/HTML ustawić jakieś wartości by domyślnie nie wyświetlał wszystkich pól tylko to co trzeba. Każdy pomysl się liczy. Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te rzeczy, które na początku mają być ukryte to musza mieć ustawione w css display: none;
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest kwestia "wyższości", przeczytaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/JavaScript Aby ułatwić sobie pracę zainteresuj się jakimś frameworkiem javascript np jquery. Ten post edytował styryl 19.09.2012, 08:19:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQ to on już ma dołączony ;]
na to co teraz zrobiłeś i widzę jak chcesz zrobić to wywołaj po prostu tą funkcję onSelect z odpowiednim atrybutem po zdefiniowaniu funkcji (czyli za nią), możesz to zrobić na 2 sposoby - albo wywołać tigger change w jq albo surową funkcję z atrybutem:
z wywoływania $(function(){}) możesz zrezygnować o ile wywołujesz skrypt za tymi elementami DOM (będą już utworzone) - fakt, wszystko mogłeś ukryć na początku w CSS ale skoro masz do tego funkcję to możesz teraz z niej skożystać... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko właśnie o to chodzi, że nie za bardzo znam jQuery... (Umiem tylko użyć gotowych szablonów ze strony jQuery UI...)
A tak jak mam teraz w JavaScript po prostu nie może być? I dzięki za podpowiedź z tym ukrywaniem w css, wszystko działa ![]() Ten post edytował David_Rook 19.09.2012, 18:05:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co kombinować, najprostsze rozwiązanie jest zazwyczaj najlepsze.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:48 |