![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Tworzę Q&A system, design strony mam i zabieram się do robienia podstrony z zadawaniem pytania.
Mam taki formularz: a następnie testowy kod php:
Lecz ten obrazkowy button nie przekazuje danych. Jeśli to nie ten dział przepraszam i proszę o przesunięcie go w odpowiedni. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czy tak cięzko zrobić o tak:
by przekonać się, że dane jednak są wysyłane? Czy naprawdę zawsze trzeba mówić: zrób print_r? Gdy już to zrobisz to przyjrzyj się dokładnie jak w post nazywa się send a rozwiązanie przyjdzie samo. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 2.07.2012 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up nie rozumiem, to czemu się nie wyświetla '123' ?
W formie dobrze mam send |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
....
zrobiłeś print_r($_POST);? Nie? TO zrób Tak? To się przyjrzyj co tam jest dokładnie.... jak dokładnie nazywa się SEND..... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
puste:
Array ( [nick] => [message] => [send_x] => 99 [send_y] => 28 ) przypadkowe dane: Array ( [nick] => 123 [message] => 456 [send_x] => 91 [send_y] => 21 ) |
|
|
![]()
|
|
rety.... no wszystko trzeba palcem pokazać....
nie widzisz danych o nazwie send_x oraz send_y ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no widzę, ale co to ma do rzeczy ? skoro w formie ma 'send'
i w ifie ma 'send' ? sorry ze robie takie bledy w php ale dopiero od miesiaca sie z nim "zaprzyjazniam" |
|
|
![]()
|
|
Cytat i w ifie ma 'send' ? No ale Ty w ogóle nie potrafisz ze sobą powiązać informacji... w ogóle :/I tym problem ze w if masz send. W if masz miec send_x.... if(isset($_POST['send_x'])) I już.... guzik IMAGE wysyła współrzedne klikniecia - jest to ciut inne zachowanie niż normalnie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dobra mam odpowiedz dzieki, ale powiedz dlaczego tak jest (zawsze jakies wieksze doswiadczenie)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra mam odpowiedz dzieki, ale powiedz dlaczego tak jest (zawsze jakies wieksze doswiadczenie) Teraz używa się button, zamiast input, jak chcesz, aby był obrazem. Ten post edytował !*! 18.09.2012, 17:07:57 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:33 |