![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób zmodyfikować linki generowane przez paginator?
Myślę ż można by to zrobić w pliku /cake/libs/view/helpers/paginaor.php ale moje próby nie przynoszą rezultatu.. Jak dodać do linku o postaci cokolwiek żeby wyglądał tak: oryginalny link (wygenerowany): mojastrona.pl/costam/layout/100/page:5 po modyfikcji: (tutaj zmiana).pl/(lub tutaj zmiana)/layout/100/page:5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z tego, co wiem, to łatwo się tego nie da, niestety, zrobić...
Paginacja w Cake'u, to jeden z wrzodów na tyłku, jeśli chodzi o dostosowywanie wg własnych potrzeb (jeśli chodzi o schemat linków). IMO pozostaje tylko ob_start przed wysłaniem paginacji do widoku i zamiana parametrów we własnej klasie routingu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może powyższy kod pomoże. Możesz używać dowolnych zmiennych, jednakże musisz je zdeklarować (chociażby wyrażeniem regularnym jak wyżej) w trzecim argumencie metody. -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Paginacja w caku nie lezy i nie kwiczy i mozna ladne url szybko zrobic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Paginacja w caku nie lezy i nie kwiczy i mozna ladne url szybko zrobic Jeśli to nazywasz "szybko zrobić", to cóż. ![]() Poza tym, nie widzę tu nigdzie, abyś zmienił schemat generowania linków przez PaginatorHelper. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak nazywam to szybko.
z podanego przykładu wrzucasz funkcje do AppController.php i reszta controllerów też zaczyna z tego korzystać. To samo tyczy się Routingu, każdy controller bedzie korzystał z niego. |
|
|
![]()
|
|
Ja wiem, że do AppController, ale w jaki sposób chcesz zmusić PaginatorHelper do generowania linków wg nowego schematu?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
W jaki sposób zmodyfikować linki generowane przez paginator? Myślę ż można by to zrobić w pliku /cake/libs/view/helpers/paginaor.php ale moje próby nie przynoszą rezultatu.. Jak dodać do linku o postaci cokolwiek żeby wyglądał tak: oryginalny link (wygenerowany): mojastrona.pl/costam/layout/100/page:5 po modyfikcji: (tutaj zmiana).pl/(lub tutaj zmiana)/layout/100/page:5 Jeżeli chcesz już modyfikować domyślny Helper to radze napisać własny Helper dziedziczący po tym Helperze dla przykładu podaje link do zmodyfikowanego Helpera https://github.com/slywalker/TwitterBootstr...natorHelper.php Dodatkowo jeżeli chcesz wstawić po nazwie domeny jakiś parametr przed paginacją myśle, że można to zrobic przez lub
Ja wiem, że do AppController, ale w jaki sposób chcesz zmusić PaginatorHelper do generowania linków wg nowego schematu? Można do routera dodać parametr
Ten post edytował kleus 19.09.2012, 13:24:04 |
|
|
![]()
|
|
Tak, ja to rozumiem, tylko czy wtedy PaginatorHelper również generuje odpowiednie linki w widoku?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no nie zrobi tego faktycznie, ale gdzieś kiedyś widziałem rozwiązanie tego... jak dalej potrzebne to moge poszukac...
tak w pluginie i18n napisanem przez cakedc jest cos takiego
można pzerobić i po sprawie Ten post edytował kleus 27.09.2012, 16:14:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:22 |