![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Nie wiem czy trafiłem na dobry dział, jak coś z góry przepraszam, jestem tutaj nowy. Chciałbym na swojej stronie umieścić prosty system oceniania i osobnej strony dla wyświetlenia top listy. Chodzi o to, aby przy każdym nowo napisanym poście był jakiś rank w sensie albo ileś tam gwiazdek, albo po prostu przycisk typu "Fajne(*)", a gwiazda ma pokazywać ilość kliknięć. Na osobnej stronie chciałbym mieć listę top 10 lub 15 najlepszych, najwyżej ocenianych postów. Oczywiście skrypt w PHP z użyciem bazy MySQL(ewentualnie bez). Można to zrobić w jakiś prosty sposób ? Fajnie by było, jakby ten system miał jakiś Antyspam typu blokada na IP. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Arek ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można.
Pisz kod. Jak będziesz miał jakieś problemy to napisz, a my wtedy Ci pomożemy. Jeśli chcesz gotowca to zły dział. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okei, postaram się, dzięki za odpowiedź.
W porządku, mam dwa skrypty. dodaj.php - dodawanie głosu do tablicy
vote.php - lista top15 najlepiej ocenianych postów
Teraz mam pytanie jak przerobić ten skrypt, aby działał jak należy oraz jak to zaimplementować do każdego nowo napisanego postu. Czyli jak zrobić ten przycisk z ilością głosów i jak segregować listę, aby pokazywało top15. Ten post edytował ArekBe 17.09.2012, 17:52:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:01 |