![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, posiadam prosty skrypt, który wysyła wiadomość (forma czatu) bez przeładowania - skrypt znalazłem w internecie, problem polega na tym, że nie potrafię go tak przerobić (bo nie wiem gdzie i jak za bardzo) aby pozwalał wysyłać wiadomość z +++ (plusem).
Przy wpisaniu do okna formularzu wiadomości: TEST: ++ TEST, otrzymam: TEST: TEST, usunąłem wszystkie zabezpieczenia od wiadomości i to nie to, patrzyłem również czy czasem coś nie jest z zapytaniem do MySQL, ale dadałem do zmiennej POST kilka plusów (+) i wysłało normalnie, wiec pewnie problem leży w skrypcie JS, a oto on:
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za pomoc ![]() Edit.: Ale nie możliwe dałem sobie alert z danymi wychodzącymi i normalnie się ++ pokazują to już sam nie wiem dlaczego to nie działa.. Ten post edytował Giluś 15.09.2012, 14:21:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filtrowanie danych musi być po stronie PHP, pokaż jak wygląda skrypt odbierania danych i zapisywania ich w bazie danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
dataObject, String Data to be sent to the server. It is converted to a query string, if not already a string. It's appended to the url for GET-requests. See processData option to prevent this automatic processing. Object must be Key/Value pairs. If value is an Array, jQuery serializes multiple values with same key based on the value of the traditional setting (described below). Zamiast bawić się niepotrzebnie w budowanie własnego query string'a (musi być on zakodowany do url tj. urlencoded -> w tym jest problem) jak to robisz teraz zrób tak (przekaż data jako tablica asocjacyjna, w JS tablica asocjacyjna jest obiektem):
Ten post edytował jaslanin 15.09.2012, 14:46:36 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 13:55 |