![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczoraj postanowiłem pouczyć się javy. Ściągnąłem javę 7 wraz z netbeansem. Napisałem kilka konsolowych hello worldów, potem pobawiłem się swingiem i wszysto fajnie. Naszła mnie ochota, by zrobić coś w stylu mp3 playera, bo ileż można hello worldy pisać. Dossałem sobie JMF (Java Music Framework). Zainstalowałem go, do swojego projektu dodałem biblioteki w taki sposób :
prawy przycisk myszy na "nazwa projektu" -> properties ->Libraries->Add JAR/Folder i tam dodałem foder lib( z plikami jmf.jar, sound.jar i kilkoma innymi). Folder znalazłem w tym folderze, gdzie zainstalowałem JMF. Niestety, ale to nie wystarczyło, bo taki kod :
Nie chce się skompilować. Kod Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Uncompilable source code - Erroneous tree type: <any> at programik.Programik.main(Programik.java:34) Java Result: 1 BUILD SUCCESSFUL (total time: 1 second) Co robię źle ? Może o czymś zapomniałem ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczyło przekopiować treść błędu do Google'a: http://stackoverflow.com/questions/2333285...-can-cause-this
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:18 |