![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam popularnego skryptu do stronnicowania:
Na początku wszystko działa ok, po wpisaniu czegośw wyszukiwarkę dostaję link w stylu
i tutaj sięwszystko wyświetla prawidłowo, czyli dostaję numerowaną listę z cyferkami, któe odpowiadają danej podstronie. Gdy chcę przejśc załóżmy na 2 podstronę, klikam w '2' i przechodzę na:
i w tym momencie stronnicowanie zaczyna się sypać. Kolejne linki do podstron wyglądają tak: dla 3 i 4 podstrony:
Czyli zamiast po ostanim slashu wyświetlić sam numer kolejnej podstrony to mi dokleja do niego jeszcze numer aktualnej i robi się taki mish mash. Co robię źle ? Pomoże ktoś ? Ten post edytował Zyga24 15.09.2012, 01:18:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba już drugi raz piszesz więc Ci odpowiem. Mimo iż nie zamieszczasz pełnego kodu, oraz nie stosujesz odpowiedniego formatowania kodu i trzeba go sobie najpierw samemu sformatować żeby cokolwiek z niego odczytać. Co prawdopodobnie spowodowało, że w Twoim pierwszym poście nie otrzymałeś odpowiedzi.
używasz zmiennej $wyszukiwane i w niej prawdopodobnie znajduje się ten nadmiarowy numer strony moje podejrzenia to albo błędne zapisy mod_rewrite w .htaccess które powodują błędne uzupełnienie zmiennej $wyszukiwane albo jeżeli używasz frameworka to jakiś błąd w routingu albo po prostu jakiś bug w uzupełnianiu zmiennej $wyszukiwane, skądkolwiek ona jest brana ale to oczywiście tylko przypuszczenia z szklanej kuli -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:45 |