![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dluzszego czasu miotam sie z mysla napisania gry do ktorej bedzie potrzebne tylko przegladarka. W zwiazku z tym licze na wasza pomoc i opinie czy wogole lubicie ten typ rozgrywki, jaki proponujecie klimat gry, zalozenia, oczekiwane mozlisoci, itp. Z gory dzieki.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na przyklad cos takiego
http://games.yahoo.com/games/downloads/av.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(januzi @ 2004-08-31 00:31:35) na przyklad cos takiego http://games.yahoo.com/games/downloads/av.html Ja pragne zrobic cos raczej na wzor strategii. budowanie budynkow, armia, atakowanie, przedmioty itp. Cos w stylu reddragon.pl tylko w jakim nieoklepanym kilmacie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm nieoklepanym klimacie ? czyli co proponujesz ? ja jesli bede pisal gre, to przygodowo bitewna... z tym ze chwilowo nie mam czasu na to, ale juz planuje powoli w glowie co i jak. W sumie to mam pomysly na 2 gry ;] ale zachowam je na razie dla siebie
|
|
|
![]()
|
|
Wiekszosc gier tego typu nawiazuje albo do smokow, orkow, elfow i innych takich bajerkow lub zupelnie w druga strone tj. przyszlosc, jakies mechy itp. Obydwa tematy sa juz dosyc oklepane wiec do was zwracam sie z prosba o jakies ciekawe pomysly.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
rycerze króla Artura
![]() kajko i kokosz rudy 102 i 4 pancerni ![]() ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kazu a moze o cos takiego chodzi
http://games.swirve.com/utopia/ ? napisana w cgi strategia ekonomiczna, Gram juz ponad 2 lata ![]() W sumie gra w nia okolo 40 000 ludzi jesli dobrze pamietam. Swietnie dopracowana, nie wiem czy cos ja pobije. Ale widze ze ostatnio moda na gry textowe. Sam planowalem, a raczej mam ze znajomym system rpg pod taka gre, ale czzasu zawsze brak. Zycze powodzenia ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe, moze w takim razie hm... gre ekonomiczna w aktualnych czasach ? Gracz dostaje pozyczke z banku, nastepnie buduje/inwestuje ? otwiera nowe interesy, wchodzi na gielde, gra na niej, przejmuje inne biznesy, walczy z konkurencja ?
z tym, ze ja chce stworzyc gre online, ale aby to byla strona flash'owa... tylko ze nie mam kontaktu z kims kto zna flasha ... hehe Ten post edytował Ace 31.08.2004, 10:39:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nowa wersja Burmistrza z c64
![]() zawsze mozesz zrobic handlowke, cos w rodzaju SimFarm, ew. Colonization, nawet Civilization dalo by sie w pewnych granicach zaimplementowac |
|
|
![]()
|
|
Gra osadzona w realiach drugiej wojny swiatowej bylaby fajna, ale nadal czekam na dalsze propozycje.
|
|
|
![]()
|
|
cos mi sie kojarzy, gralem kiedys w taka gierke co przypominala Risk. Mozna bylo wybrac ktores z panstw, a nastepnie budowalo sie w danej turze fabryki/uzbrojenie, ustawialo sie cele ataku i czekalo na wynik. oczywiscie druga wojna swiatowa. Walka toczyla sie na calej planecie.
mozesz sie tez wzorowac na Scenario (takze z c64). Na poczatku kazdy ma 1 region, moze na nim zbudowac fabryki, wydobywac surowce, potem podbijac sasiadow. A jak podobal Ci sie Centurion (amiga ![]() ![]() Ten post edytował januzi 31.08.2004, 13:42:30 |
|
|
![]()
|
|
ja jednak jestem za walka ekonomiczna
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:18 |