![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam prostą tabelę w bazie danych o nazwie "lista" i tam 2 tabele " id " i "user"
i teraz mam kod który sprawdza ile mam wyników i to działa więc stworzyłem sobię pętle for. Wychodzi np że mam 7 id więc pętla 7 razy się wykona i wewnątrz pętli chciałbym pobierać tak
Wychodzi np że mam 7 id więc pętla 7 razy się wykona i wewnątrz pętli chciałbym pobrać teraz wszystkie rekordy z tabeli "user" i wyświetlać je w każdej pętli więc moje dotychczasowe doświadczenia i umiejętności pozwoliły mi sklecić coś takiego :
wydaje mi się że mysql_fetch_array powinno tworzyć tablicę asocjacyjną lub numeryczną więc teoretycznie zapis w 2 pętli $user[1] powinien wyświetlić 2 rekord pobrany z bazy. Na moje nieszczęscie wyświetla się tylko 1 pętla z zapisem $user[0] i nie wiem dlaczego |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w jakim celu najpierw liczysz ile masz wyników, a później z tej samej tablicy pobierasz jeszcze jedną komórkę?
skoro można to zrobić jednym zapytaniem:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodziło.
Poradzi mi ktoś coś ? Do teraz nie udało mi się tego zrobić. pls Pomocy załóżmy że mam teraz taki kod : i chcę wypisać wszystkie ID. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Rety.... czemu wy się boicie tego manuala jak diabeł wody święconej?? Czy on gryzie?!
http://in2.php.net/mysql_fetch_array I masz tam podany przykład z WHILE - skorzystaj z niego. WHILE to jest pętla... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
o pętli while nie pomyślałem a ten tekst czytałem. THX działa już.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:15 |