![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zrobiłem stronkę klubu bilardowego Elida. W Chrome, FF działa dobrze, natomiast w IE .... dramat. Na localhost działa dobrze, po wrzuceniu na serwer - koszmar. Przeczytałem chyba wszystkie porady dotyczące IE i nic. Jestem mocno początkujący więc proszę o duuuuużo cierpliwości i wyrozumiałości. Piotr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, strona internetowa to wizytówka firmy, czasem warto wydać te kilkaset zł na porządnego grafika i programistę, niż zrazić do siebie klienta. Dopasowanie kodu pod wszystkie przeglądarki to nie jest kwestia kilku minut. Poza tym zablokowałeś prawy przycisk myszy? W jakim celu?
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawy przycisk za momencik odblokuję, a co do grafików i programistów - chciałbym zrobić tą stronę sam dla własnego poczucia wartości. Pokazałem stronkę (nową i starą) kilku znajomym - nowa podoba się zdecydowanie bardziej. I nie są to opinie z "dobrego serca". Wracając do głównego problemu. Jak sobie z tym poradzić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, bo nie widzę źródła strony.
![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Już odblokowane.
|
|
|
![]()
|
|
Względem innych przeglądarek IE ma rozbieżności w paddingach i marginach, trzeba to umiejętnie dopasować. Widziałem, że masz ustawione dla #menu - overflow: hidden, prawdopodobnie menu znajduje się poza widocznym blokiem.
|
|
|
![]()
|
|
Z niewidocznym menu jakoś poradziłem, IE chyba nie widzi ujemnych marginesów. Dodałem do LOGA float, wywaliłem dla menu ujemny margines i już się pojawiło. Tylko co zrobić z obrazkami.
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem, czy dobrze patrzę, ale chyba #srodek-index jest elementem nadrzędnym dla slidera? Nadaj mu w css position: relative; natomiast sliderowi (chyba #slider-index jest blokiem w którym mieści się cały slider) position: absolute; top: 0px; left: 0px;
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:12 |