![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę prosty skrypt na wysyłanie formularza kontaktowego na maila. Niby wszystko jest ok lecz takowy email jeszcze nigdy nie doszedł. Zastanawiam się czy wszystko w porządku u mnie po stronie PHP'a. Najpierw kod:
Kod [html] <html> <head> <title>send_email</title> </head> <body> <center> <form action="send.php" method="POST"> <fieldset> <legend align="center"> Formularz pocztowy </legend> <table> <tr> <td> Temat: </td> <td> <input type="text" name="subject"/> </td> </tr> <tr> <td> E-mail: </td> <td> <input type="text" name="email"/> </td> </tr> </table> <textarea name="tresc"> </textarea> <br /> <input type="submit" value="Send"/> <br /> <input type="reset" value="Reset"/> <br /> </fieldset> </form> </center> </body> </html> [/html] <?php $Temat = $_POST['subject']; $Tresc = $_POST['tresc']; $Email = $_POST['email']; mail('mojadres@wp.pl', "$Temat", "$Tresc", "Reply-to: $Email"); ?> Plik zapisany jest jako send.php W trybie online korzystam tego formularza na tej stronce, klikam wyslij ale niestety mail nigdy nie doszedl. Czy ktos moglby mnie nakierowac co i gdzie robie zle? Rozumiem, ze to normalne ze w zrodle strony nie wyswietla mi fragmentu kodu (php)? Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ani razu nie sprawdzasz, czy mail() się powiódł..... Liczysz że piszesz nieomylne kody i nie musisz sprawdzać tego co zwraca mail()?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rejestrowałem sie na tym forum po to aby wysłuchiwać krytyki a po to aby znaleźć pomoc. Niczego sobie nie wymyslilem o pisaniu nieomylnych kodow, zamiast pisac takie glupoty moze zaproponowałbys mi jakies rozwiazanie do tego :/ nie chce gotowca tylko wskazowki co by mnie naprowadzilo i pomoglo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Słuchaj mistrzuuu..... poprzez słowa krytyki wskazałem ci gdzie robisz pierwszy zasadniczy błąd. Więc zobacz łaskawie co ci napisałem i to popraw zamiast strzelać focha
ps: przenosze na przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Cytat gdzie leży wina/błąd Wina jest zawsze po stronie admina. Może sięgnij po PEAR:Mail coby zyskać większą kontrolę nad procesem wysyłki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:18 |