![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Otóż mam problem tego typu: Mam skrypt który wyświetla wszystkie wiadomości z bazy danych. Każda wiadomość ma inne ID i nie da się tego dokładnie określić ile tych ID w bazie będzie. Z boku tabeli zrobiłem checkboxy, ale jak je teraz przesłać? Jak przesłać wszystkie zaznaczone i usunąć te zaznaczone? Zaznaczeń może być wiele (np. 1 albo 5 albo 21) Oto mój kod skryptu:
Chodzi tutaj zapewne o ten kawałek kodu: Ale jak to potem przesłać dalej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wszelki wypadek poprzedz sobie te value jakbys jeszcze cos mial przesylac w formularzu kiedykolwiek np.
I potem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 1 Dołączył: 9.08.2011 Skąd: Bielsko Biała Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dzięki a jak to wywołać, aby zrobić to w tym samym pliku??
coś ala ? :
a button?
Oczywiście leci + i poleci kolejny za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 4 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorki tam w pospiechu na odwrot wypelnilem juz poprawiam:
Jest ok wg mnie, dopisz reszte kodu, przetestuj i w razie jakby cos nie dzialalo to pisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
A powiedz mi jak zrobić coś takiego? Bo głównie chodzi, żeby zaaktualizować to co wybrane w tabeli na przeczyt='0'. Napisałem usuwanie, bo wydaje mi się zasada ta sama... Czyż nie? A co tać tam WHERE id='$? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i ta linijka ma tak zostac czy zmienić to i jak? Chyba raczej to delete na kasuj no nie?? Proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki i plusik za tamto ;-) |
|
|
![]()
|
|
Lekka edycja:
Hmm nie wiem co dokladnie chcesz osiagnac ale zasada wyglada na ta sama ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No i błąd: Parse error: syntax error, unexpected ']'
uczepił się o linikję: A całość zrobiłem tak:
|
|
|
![]()
|
|
Wpisalo mi sie przez przypadek "]", wiec musisz usunac. Tak ogólnie to nie powinies kopiowac "na pale" tego co Ci wpisze tylko postarac sie zrozumiec i samemu napisac..
|
|
|
![]()
|
|
Zaraz to sprawdzę tylko mi coś hosting nawala ;-)
Aż dziwne bo nigdy się nie zawiodłem. Wielkie dzięki ! Działa ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:25 |